Prenumerera!

Ravaged på Spotify

Ravaged på Spotify
Klicka på bilden för att lyssna på mitt band

Klicka på bilden för att komma till våran officiella hemsida!

Populära inlägg

GILLA PÅ FACEBOOK GENOM ATT KLICKA HÄR! Instagram Echoes Of My Thoughts Följ min blogg med Bloglovin

Kontakta mig

Namn

E-post *

Meddelande *

Kommande gig med Ravaged

Roon Don L. Lee. Använder Blogger.
torsdag 14 maj 2009
  1. Lijepa Tena - Kroatien
Låten börjar lite tango-aktigt med en riktigt töntig smörsångare à la Enrique Egleusisas. Denna låt borde absolut inte vara med i tävlingen, då den både är väldigt seg och långdragen samt väldigt, väldigt dålig. Jag hoppas verkligen itne den går vidare till finalen. Dock har de hyfsade röster i kör-partierna, och söta kör-tjejer, men inte mer.

  2. Et Cetera - Irland
Dags för ännu ett tjejband på scen. Det är en rockig låt med ett skönt drag i och dessa tjejer ser mer kaxiga ut under sitt framträdande än föregångarna i semifinal 1. Det är dessutom en skön låt, med balla stick och härlig gitarr i bryggorna och refrängerna. Dock ser det lite väl tjejigt ut fortfarande enligt min mening, men det kanske är lika bra att de uppför sig som tjejer när de ändå är det?! Hade dock varit mer intressant att se lite hårdare aggerande från brudarna. De kunde nog ha lagt ribban lite högre tycker jag ändå.

  3. Probka - Lettland
Traffikstockning betyder låttiteln, och bara det bevisar ju vilken nivå ESC har fått de senaste åren. Vem fan skriver en låt om traffikstockning? Mycket riktigt är också en rätt så usel låt, med en sångare som håller på med alla möjliga löjliga danssteg och hopp och skutt. Körtjejerna är rätt söta, basgången som är intro till låten är inte heller så dum, men i det stora hela så håller det inte hela vägen. Att de sjunger på ett obegripligt språk gör inte det hela bättre, med ett rätt fjolligt band. Det ser ut som att sångaren får elschockar, så illa dansar han.

  4. Cipela - Serbien 
Översätter man denna låt till svenska blir det skor, vilket också säger en hel del om kvallitén på hur seriös denna europa-förenande tävling har blivit. Sångaren är under all kritik, då det är obegripligt hur man kan se ut som en Magnus Uggla kopia med någon slags blonderad affro-krull. De har också de en hel del allmånt täntiga rörelser. Dragspelskillen skulle kunna varit step-in för Krister i Stefan och Krister, i någon slags latex-porrfilm. Melodin är lite lagom go, tyvärr, vilket samtidigt betyder att den skulle kunna ta hem hela tävlingen lika gärna, med tanke på hur de tidigare vinnarna varit.

  5. I Don´t Wanna Leave - Polen 
En rätt skaplig power-ballad med ett rätt mäktigt piano-intro, men den lyfter inte fullt ut och blir i det stora hela rätt enformig enligt min mening. Det blir dock aningen bättre på slutet, men jag tvivlar på att den går hela vägen. Vissa justeringar av låten tror jag hade kunnat göra den mycket bättre och mer slagkraftig.

  6. Fairytale - Norge 
Låten börjar med ett fiol-parti som svänger rätt bra. Dock ser han ut som ett fult troll som sjunger fruktansvärt illa på engelska. Några killar som hoppar runt i arm-hävningsställning på scen är bara löjligt för att sedan öva dragkamp med varandras armar. Så kör de även lite blandade små-hopp, som man sett några hundra gånger förut. Beundringsvärt är dock att dansarna är samspelta som bara den och gör alla rörelser tajt och dessutom i takt. Fiolen gör att låten blir bättre än vad den är egentligen. Den dåliga engelskan passar dock till melodin, vilket gör att den inte blir lika bedrövlig som det hade blivit annars, men dock inte tillräckligt för en final.

  7. Firefly - Cypern
Två syskon som uppträder tillsammans. Sångerskan har en väldigt fin röst med något slags "darrande falsett" som berör mig väldigt faktiskt. Dock kunde texten handlat om något annat och det hade blivit ännu bättre. Det är go rythm i låten och den lyfter till sin fulla glans allt eftersom låter närmar sig slutet. Scenografin är magnifik på denna låten och framförallt mot slutet, då den blir väldigt pampig! Att avsluta låten med ett "jump" är genialiskt. Denna låt vill jag höra mera av och jag håller tummarna!

  8. Let Tmlou - Slovakien
I denna duett sjunger tjejen bättre än killen och har en mycket mer kraftfull och rejäl röst, vilket inte är så dumt egentligen om det passar handlingen i texten. Gör det inte det så vet ej fasen om de inte skulle vara lika duktiga på att sjunga båda två, då de är klasskillnad mellan hennes falsett och hans röst som låter som de flesta andra killarna.

  9. Believe Again - Danmark 
Att Ronan Keeting har skrivit låten innebär samtidigt att det lika gärna kunde varit han sim sjung den också, då det är en typisk sådan låt som han skulle kunna framfört. Musikerna är rätt coola över lag, vilket inte stämmer speciellt med den något mesigt klädda smör-sångaren. Låten är riktigt smörig och långtråkig. En typisk låt som skulle kunna tänkas spelas på Lugna Favoriter de kommande tre åren. Fyrverkerierna, eller vad man ska kalla dom, borde de skippat och gett till något hårdrocksband istället.

  10. Love Symphony - Slovenien Mäktigt intro och häftig scenografi. Introt till låten är förmodligen det längsta genom tiderna i en ESC-tävling och frågan är om det inte varit bättre att ge bidraget till Apocalyptica istället så kunde de alla gått hem och vilat istället. Låten är väldigt långtråkig och mycket av problemet ligger i att sångerskan står bakom ett skynke väldigt lång tid av låten. Rösten är dock väldigt bra och det blir lite fräckare när hon kommer fram och det blåser på henne. Med disco-trummer sjunker klassen på låten rejält istället för att köra på riktiga trummor.

  11. Dance With Me - Ungern Det börjar lite fräckt med att artisterna ligger och snurrar på golvet vilket påminner lite om klockor. Kläderna de sedan byter om till är inte mycket att hurra för. Sångaren påminner om Martin Stenmarck och de dansar rätt illa till en låt som är fruktansvärt dålig och tröttsam. Förmodligen den tjatigaste och sämsta texten för kvällen, med en fruktansvärd och enformig melodi i. Dansen är som vilken dans som helst och den kunde de verkligen förbättrat.

  12. Always - Azerbadjan Dessa personer är bra på att dansa, har inlevelse med rätt coola klder. Sångaren är dålig som bara den på engelska och ser verkligen ut som en looser som tror att han vunnit tävlingen för att han får vara med och tävla för sitt land. Varför i hela fridens namn ska man sätta en gitarr i handen på honom? Helt onödigt och obetydelsefullt. Denna låt tror jag inte kommer speciellt långt heller.

  13. This Is Our Night - Grekland Fruktansvärt ful 40+ kille som sjunger och tror förmodligen att han är snyggast och ballast i världen, då han verkar känna sig som James Bond à la Pierce Brosnan. Det är dock lite fräckt när han står uppe på en trampolin som ser ut som en häftapparat och när han går på rullbandet. Jag funderar fortfarande på hur det kommer sig att det är så många dåliga låtar med i denna uttagningen...

  14. Love - Litauen 
Bidraget börjar med att sångaren sitter och spelar piano och sjunger med hatt på sig. Detta är också en mycket seg låt som jag bara väntar på ska ta slut. Positivt är dock sångarens engagemang, men han kunde absolut valt andra kläder. Falsetten på slutet är onödig och den hade han lika gärna kunnat skippa.

  15. Hora Din Moldova - Moldavien
När låten börjar tror man att det är en Shirley Clamp-kopia som håller på att öva jojk på scenen. Det är lite sväng i denna låten faktiskt och de visar ett härligt engagemang på scen. Frågan är om de lika gärna kunde bytt ut trumpeterna mot något annat? Jag tror att denna låten kan ha en viss chans faktiskt ändå.

  16. Carry Me In Your Dreams - Albanien
En vacker sångerska med bra hesaktig röst och med ett rätt så fräckt dansnummer. Dansarna är oerhört skickliga på det dem gör, men det hade kanske varit ännu bättre om de hade haft andra kläder på sig än en turkos glittrig kroppsstrumpa?

  17. Be My Valentine - Ukraina
Ett bidrag med speviell scenografi, då de står i snurrande kugghjul med ett antal rommar-klädda dansare. Tanken är säkert god, men att se rommare danse blir lite fel tycker jag. Låten låter lite samba blandat med lite annat. När sångerskan sätter sig bakom trummorna visar hon ett härligt engagemang, som många tjejband skulle ta och iakta samt ta efter.

  18. Rändajad - Estland
En fruktansvärt stel sångerska, vilket i och för sig inte är så dåligt, med lite hes röst. Ännu en låt som är lugn, men har ändå ett något skön körstämma i refrängerna. De spelar fioler på scenen, vilket verkar vara årets grej i dessa semifinaler.

  19. Shine - Holland
Denna låt känns väldigt stulen, då konceptet känns något bekant. Ännu ett gäng halvdanna sångare i 40+ års åldern med glittriga kläder. Körtjejerna står i en klass för sig själva, i hur man kan vara så onödig på en scen, med pyroteknik som kunde ha delats ut till en rad andra vettiga band världen över.

  Ps. Måste säga att det är väldigt fräck scenografi de har skaffat sig och de stora "boxarna" visar väldigt fräcka mönster och bilder! Men för helvete, välj programledare som kan prata engelska och har lite humor till finalen! Det bästa hade varit om de hade hållit käft hela tiden eller inte ens kommit dit. Varför pratar den kvinnliga programledaren inte i mikrofonen när hon ändå står och håller den i handen? Pausunderhållnigngen var av hög kvallité med oerhört duktiga och tajta dansare. Som sagt var gick en del skitlåtar vidare och vi får hoppas att ingen av de bidragen vinner finalen.

  Till final: Azerbadjan, Kroatien, Ukraina, Litauen, Albanien, Moldavien, Danmark, Estland, Norge och Grekland. Posted by Picasa

1 kommentarer:

Håller med om en hel del, men också mycket jag tycker tvärtom ;) Men det tar vi imorrn haha..

Skicka en kommentar

Archives

Mina andra boggar

Etiketter