Prenumerera!

Ravaged på Spotify

Ravaged på Spotify
Klicka på bilden för att lyssna på mitt band

Klicka på bilden för att komma till våran officiella hemsida!

Populära inlägg

GILLA PÅ FACEBOOK GENOM ATT KLICKA HÄR! Instagram Echoes Of My Thoughts Följ min blogg med Bloglovin

Kontakta mig

Namn

E-post *

Meddelande *

Kommande gig med Ravaged

Roon Don L. Lee. Använder Blogger.
lördag 27 februari 2010













Dags för ännu en del av Tragedi+Pest-I-Kvalen 2010. Har ingen större koll på vilka bidrag som vunnit tidigare deltävlingar eller vilka bidrag som har varit med och tävlat. För det första för att jag har haft annat för mig på lördagkvällarna, vilket inte är svårt, då nästan vilken fritidsaktivitet som helst går före detta evenemang. Nu är det dock så att jag inte har något bättre för mig än att kolla på skiten och vad passar väl bättre än att blogga om det då?!

Själva introt av tävlingen (efter den töntiga dansen) är påklistrat, oprofessionellt, ointressant, barnsligt och ospntant. Vilket i och för sig inte är så konstigt, med tanke på att det är en sångare och en dagisfröken som är programledare.
Kvällens startfält innehåller som vanligt ett gäng okända artister, tidigare idol-wannabe-vinnare och samma gamla vanliga artister som alltid annars är med. Dags för bidrag nummer ett, trorts allt:

1. Sibel - STOP
Introt börjar med en kort "film" om Silvermoon och sedan har hon klätt sig så likt henne hon kan.
Coolt synth-intro! Svängiga verser och refränger med härligt gung! Häftig och udda klänning har hon på sig. Rösten är passande för låten som är en blandning mellan disco-pop och rock. En låt som jag skulle kunna tänka mig gå vidare till finalen helt klart. Spännande avslutning, men det hade räckt med en paus och inte med två, vilket förstör känslan lite.

2. Py Bäckman - MAGISK STJÄRNA
En kortfilm med någon slags häxa i och så kommer Py, som påminner om, ja just precis, en häxa. Smart!
Hur kan man vara så dum att ställa upp i en tävling när man är 60+, har blå sammetsrock och solglasögon (Ozzy Osbourne?)?! Hon sjunger dessutom falskt på minst ett ställe! Vibratot i rösten är på gränsen till ogenomförbart emellanåt. Texten är inte bra och för lång. Lite bra med munspelet. Ännu en tragedi, en pest i kvaltävling 4. Uselt!

3. Neo - HUMAN FRONTIER
Coolt och svängigt intro. Bra sångröst. Proffsigt uppträdande. Kontrollerat svängande med käppen. Medryckande melodi. Jag kan tänka mig att se detta bidrag i andra chansen. Påminner om en korsning av Alem Al Zakir och bröderna Rongedahl, fast 1 000 gånger bättre.

4. LoveStoned - THURSDAYS
Soft, trallig melodi och vers. Refrängen är okej. En låt som jag skulle kunna tänka mig att lyssna på efter tävlingen. Dock kan man undra vad det är för frisyrer killarna har skaffat sig?! Frya röster som passar ihop med varandra och med melodierna. En låt som faktiskt skulle kunna ta sig till final enligt min åskit. Andra chansen är det minsta man kan begära. Coolt.

5. Anna Bergendahl - THIS IS MY LIFE
Ännu en Idol-tjej som väljer att utveckla sin karriär genom melodifestivalen. Alldeles för mycket läppstift. Skulle kunna haft en ännu bättre frisyr och finare klänning. Det hade verkligen lyft fram henne mer till hennes fördel. Soft gitarrlåt som inte blir så mycket mer.
Man ser hur hon verkligen njuter av att stå på scenen och älskar den låten hon sjunger vilket blir ett stort plus i framträdandet! Bra Anna! Men vart tar gitarren vägen?!

6. Pernilla Wahlgren - JAG VILL OM DU VÅGAR
"Break a leg-vitsen" fungerade inte alls. Synd för dig. Dålig text. Ett typiskt bra bevis på hur alla usla bidrag i denna tävling uppkommer; rutinerad artist, skitdålig text, fula kläder, tonartshöjning på sista refrängen och en melodi som ska se till att hon vinner. Men Pernilla, det gör du inte...

7. Noll Diciplin - IDIOT
Vem fan bryr sig om vad låtskrivarens dotter ska heta?!
Riktigt töntigt intro! Barnsliga småstjärnor. *Suck*. Varför kan ni inte ställa upp med ett vettigt bandnamn och låttitel?
Riktigt dålig text, fruktansvärt kass sångare! Röjigt uppträdande med vilja och energi. Man får ha överseende över att det är punk och då blir det helt plötsligt mer acceptabelt att lyssna på skiten. Basisten spelade säkert playback. Har svårt att koppla hur basen låter och hur han rör på sina händer. Förmodligen finns det en hel del som går i årsklass 4-8 som ringer och röstar, eftersom de inte förstår bättre... Förmodligen är det därför de får vara med i tävlingen också, för att få alla tondöva småbarn att rösta. Att skicka dem till finalen i Norge hade varit pinsamt!!

8. Peter Jöback - HOLOW
Varför ska du säga att du behöver pengarna? Varför ska du avslöja att du måste ha en stämgaffel för att kunna sjunga? Skärp dig pucko!
Soft smörballad med rätt cool rök-ljuseffekt i bakgrunden. Fräcka ljuseffkter som påminner om laserstrålar i olika färger.
Hans röst låter mer kraftfull nu och inte lika "pojk-bögig" som förr i tiden. En skön låt som kan gå längre än man tror...
Det går för övrigt att sjunga Carolas "Evighet" till denna melodin, fast inte i exakt samma tempo, vilket inte många tänker på.

Dags för penga-kåta SVT att påbörja omröstning nummer 1.

Christin borde fortfarande hålla sig till sitt vikariat som dagisfröken. Hyfsat roligt ironiskt inslag om Malena Ernman dock.
Skönt att super-trouper-schwarzenegger-Dolph gick hem och lade sig till slut! Men så kom den förbannade Tragedi-pest-i-kvalens tönt-dokusåpa à la Dolph. Det kan inte bli töntigare och mer irriterande röst finns inte. Usch! Finns bara en sak att göra: "MUTE" och "BLUNDA SÅ FINNS HAN INTE"!!!
Rickard Wolf ser gammal ut för övrigt...

Anna Bergendahl uppträder igen, så rörd och tårögd, ödmjuk, ung, glad, tacksam och grym! Grattis till Finalen!!

Dags för penga-kåta SVT att påbörja omröstning nummer 2.

Christin kan inte sjunga. Svante-Thuresson-Låten är åt helvete. Inte speciellt passande med en duett som kunde vara mellan mor och son, Måns och Christin. Ganska skapligt medley.

Tur att Neo gick vidare till andra chansen och inte de punkiga småbarnen!
Peter Jöback i Final var också helt acceptabelt!
Pernilla Wahlgren får också nöja sig med andra chansen.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Mina andra boggar

Etiketter