Prenumerera!

Ravaged på Spotify

Ravaged på Spotify
Klicka på bilden för att lyssna på mitt band

Klicka på bilden för att komma till våran officiella hemsida!

Populära inlägg

GILLA PÅ FACEBOOK GENOM ATT KLICKA HÄR! Instagram Echoes Of My Thoughts Följ min blogg med Bloglovin

Kontakta mig

Namn

E-post *

Meddelande *

Kommande gig med Ravaged

Roon Don L. Lee. Använder Blogger.
tisdag 22 mars 2011
Tillbaka i träning!
Som jag tidigare skrev härom dagen i ett inlägg så har Arsenal brist på målvakter i dagsläget. Detta då den sedan länge långtidsskadade Fabianski numera har fått sällskap av inte bara utlånade Mannone, utan även den unga och lovande ny-debutanten Wojciech Szczesny. Det är endast Almunia i dagens trupp som anses som A-lagsmålvakt och som dessutom har ganska stor erfarenhet av fotboll på högsta nivå i Londonklubben.

Problemet är bara att spanjoren blandar och ger alldeles för mycket. Dock skall sägas att de två senaste inhoppen han gjort mot Barcelona, både nu när Szczesny skadades och även i finalen då Lehmann blev utvisad, har spelat riktigt bra och ensam i många lägen hållit kvar Gunners i matchen vid båda tillfällena. Kanske är det så hat Almunia är bäst som inhoppare?

Hur som helst så blev det ett akut behov av en vettig back-up i truppen, då ynglingen James Shea enligt uppgift i dagsläget inte skall vara tillräckligt bra och erfaren för spel på högstanivå. Det intressanta i sammanhanget är dock hur ständigt pengasparande Wenger tänker då han redan i januari är medveten om att Fabianski är skadad resten av säsongen och att Mannone är utlånad (vet ej datumet när denne skadade sig). Detta innebär att det då bara finns två målvakter kvar och det är lite snålt för en toppklubb. Det räcker med en skada och i matchen efter på en utvisning (3 matchers avstängning på nästa målvakt).

Nu föll det sig i alla fall som så att Jens Lehmann, som tidigare spelade och med laget och dessutom sågs som en över lag mycket duktig målvakt värvdes. En person som jag själv anser gjorde så mycket för laget, att hans tavlor nästan kan förbises och att han kan ses som en värdig back-up och faktiskt även en vettig ersättare. I alla fall om han håller den nivå som han höll när han lämnade klubben. Det enda problemet i sammanhanget är att 41-årige Lehmann har varit från fotbollen sedan 8 maj 2010, då han spelade sin senaste match för Sturtgart. Han har enligt Wenger hållit sig i god form sedan dess, men inte praktiserat så mycket fotboll sedan dess och att han dessutom går på tränarutbildning hos Arsenal.

Intressant är dock att inte Wenger kunde ha lite framförhållning och göra denna värvning redan i under januari-fönstret i år? I så fall hade Lehmann redan haft 3 månaders målvaktsträning helt gratis i dagsläget. Problemet är nämligen att Almunia i senaste matchen mot WBA var högst ansvarig för att ha släppt in ett mål på ett mycket klantigt sätt, en mantch då Lehmann satt på bänken för första gången och som tillsut kunde vändas till ett 2-2 resultat med nöd och näppe. Med tanke på hur Almunia brukar bete sig på en fotbollsplan kan även Lehmann vara aktuell för ett inhopp redan nu, och hade i så fall behövt dessa 3 månader av fotbollsträning.

Frågan är bara hur Almunia mår om Lehmann nu inte bara återvänder, utan petar honom igen?! Frågan är, vem står mot Blackburn om 2 veckor och hur slutar säsongen, framförallt på målvaktsfronten. Blir ju ingen kontinuerlighet i backlinjen heller med olika målvakter varje match, även om Lehmann  är oerhört rutinerad. Förmodligen är han även omtyckt och popolär hos Wenger i och med återkomsten. Skall även sägas att Arsenal med Lehmann i mål var obesegrade i 49 hela matcher i rad. Dessutom kan han få äran att bli Arsenals äldsta spelare genom tiderna om han får spela.

Lehmann själv säger att han kommit tillbaka för att vinna Premier League! Så skall det fan låta!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Mina andra boggar

Etiketter