Prenumerera!

Ravaged på Spotify

Ravaged på Spotify
Klicka på bilden för att lyssna på mitt band

Klicka på bilden för att komma till våran officiella hemsida!

Populära inlägg

GILLA PÅ FACEBOOK GENOM ATT KLICKA HÄR! Instagram Echoes Of My Thoughts Följ min blogg med Bloglovin

Kontakta mig

Namn

E-post *

Meddelande *

Kommande gig med Ravaged

Roon Don L. Lee. Använder Blogger.
fredag 11 mars 2011
Dags för ett referat  av den andra åttondelsfinalen i årets Champions League mellan dessa två giganter. Arsenal vände och vann på Emirates Stadium mot Barcelona, och hade en skaplig 2-1 seger i bagaget att spela på inför omspelsmatchen.
Wenger som för ett tag sedan gått ut med att man ville vinna alla de 4 troféer som laget fortfarande var kvar i. Alla fans tänker säkert då; vad bra att de satsar på alla cuper och tror på sig själva. Dock är man någonstans numera alltid medveten om det faktum att detta aldrig kommer inträffa. Vi Arsenal-supportrar till hör en av världens största klubblag och har så gjort dem senaste åren. Problemet är dock att vi aldrig lyckas vinna något.
Denna säsongen har, liksom alla andra, innehållit skador på nyckelspelare, vilket förändrar utgångsläget. Framför allt på alla våra målvakter!

Angående returmötet mellan Barca och Arsenal så måste jag kommentera hur matchen i stort såg ut med några få ord. Efter första halvlek hade Arsenal 42 passningar inom laget, medan Barca hade över 300. Det säger ganska mycket om matchbilden. När Arsenals senaste 1:a målvakt Szczesny plötslitgt skadade sig kom Almunia in och faktiskt både höll Arsenal kvar i matchen, med flertal frilägesräddningar, samt välförtjänt blev matches lirare. Inget ont att säga om honom, tvärt om. Däremot Szczesny's skada verkar göra den nydebuterade ynligen borta från fotbollen i omkring 6 hela veckor! Almunia finns iofs kvar, men sedan är det inte mycket att komma med. Detta då alla resretande A-lagsmålvakter; Fabianski och utlånade Mannone, även dem är skadade. Frågan är vem som är reservmålvakt i de kommande matcherna nu?

Tecken på att Arsenal har en för smal trupp är att de måste spela med en halvskadad Fabregas, som sedan byttes ut pga en ny skada och Van Persie, för att ha en chans mot mästarlaget från Spanien. Den sistnämnde som fick två onödiga gula kort och blev utvisad. Enligt rykten blåste dommaren av för offside 1 sekund innan Van Persie sköt, som uppger sig inte kunna höra signalen, då 100.000 åskådare på läktarna låter för mycket. För detta fick han sin andra varning i matchen Är det så att det endast var 1 sekund mellan blåsningen och skottet, ja då är det hårt att ge rött kort där tycker jag. Domaren har fått mycket kritik för matchen i efterhand, framför allt från den rödvita sidan. Straffen som Barca fick är egentligen inte mycket att säga om. Ibland blir det straff i de lägena. Ibland inte.

Inbytte Bendtner visar även han på hur tunn trupp Arsenal faktiskt har, eftersom han under bortalagets enda målchans och det enda skottläget han själv får,  i sista minuten av matchen, inte blir till någon vettig chans. Detta eftersom Bendtner inte kan ta emot en enkel passning från Wilshere, utan passar istället fram bollen mot Valdes. Messi hade gjort mål i samma läge 24/7. Det är fortfarande ofattbart varför man låter honom vara kvar i klubben enligt min mening. Speciellt med tanke på hur mycket Chamack höjde Arsenals prestation efter sitt pigga inhopp mot Sunderland senast.

Spelar man inte bättre än Arsenal gjorde, då vinner man inte heller. Så enkelt är det. Dessutom, de gjorde in ens mål på Barca, eftersom Arsenals mål var självmål av Busquets.

Ska bli mycket intressant att se hur det går för Arsenal i FA-cupen mot United på lördag, med skador på 3 målvakter (vem är på bänken) samt Fabregas, Vermaelen, Walcott och Song.

Vilket lag väljer Wenger som kan stå upp mot United? Lyckas dem? Det värsta är att jag tvivlar på det mer än jag tror på succé....

(Laguppställningar och matchbilden är urklippta från Arsenal.com).

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Mina andra boggar

Etiketter