Prenumerera!

Ravaged på Spotify

Ravaged på Spotify
Klicka på bilden för att lyssna på mitt band

Klicka på bilden för att komma till våran officiella hemsida!

Populära inlägg

GILLA PÅ FACEBOOK GENOM ATT KLICKA HÄR! Instagram Echoes Of My Thoughts Följ min blogg med Bloglovin

Kontakta mig

Namn

E-post *

Meddelande *

Kommande gig med Ravaged

Roon Don L. Lee. Använder Blogger.
tisdag 12 maj 2009
1. Just Get Out Of My Life - Montenegro
En bra låt, med framförallt en medryckande refräng. Framträdandet består av en tjej som sjunger och en kille som försöker se stor och stark ut genom att dansa. Det påminner lite om en duett, även om killen inte sjunger något. Titeln passar mycket dåligt ihop med hur de två samspelar på scenen, då de enligt titeln borde hata varandra mer eller mindre. Go melodi i refrängen vilket är det enda som skulle kunna ta dem vidare.

2. GIPZY.CZ - Tjeckien
En kille som sjunger och försöker se ut som nån slags blandning av Freddie Mercury, Stålmannen och en metador, utan att fylla ut dressen något vidare eller framgångsrikt likna någon av dem. Dansen är töntig, liksom sångarens rörelser och kontakt med publiken. Sångrösten är inte heller särskillt mycket att hänga i granen. I det stora hela är det en konstig melodi, dålig sång samt ett oerhört töntigt gäng musiker på scenen med förjävliga kläder, värre än Alexander Bard. Trummisen är något utöver det sämsta trummisar man kan se på en scen. Varför döper man en låt till något som kan liknas en internetaddress?
3. Copycat - Belgien
En sångare som försöker likna Elvis Presley och Brolle JR, utan att lyckas speciellt bra. Ena körtjejen påminner om Babsan och Paradisio. Stelare rörelsemönster får man leta efter hos en sångare. Låten är kass som fan. Att gitarristen bankar på strängarna på gitarren med knytnäven likt en sann hårdrockare, för att sedan gunga som en dansbandsfjant med gitarren vid bröstvårtorna går inte ihop. Musikerna sliter så mycket att man undrar om de verkligen spelar på riktigt utan bara låtsas. Låter lite som Mambo nr. 5 (A little bit of) med Lou Bega, fast sämre på alla tänkbara sätt.

4. Eyes That Never Lie - Vitryssland 
Låten börjar med ett pampigt intro och en ball gitarrist som solar, samtidigt som en tjej står och rör sig ballt i något som kan liknas till ett segel som blåser i vinden, vilket pågår hela låten igenom. Sångaren, med blont axellångt hår påminner om Christer Sjögren i ansiktet, men sjunger betydligt bättre. Gitarristen gillar jag och sångrösten. Melodin var inte dum den heller, men inget extra, även om den kan ändå klara sig rätt bra tror jag.

5. La Voix - Sverige 
Skönt beat i introt, mäktig röst i refrängen à la opera, vilket kan bli giftigt. Rätt cool scenografi också. Att scenen lyses upp med vitt i den kraftiga refrängen lyfter framträdandet på ett positivt sätt, och ger ett mäktigare intryck. Körtjejerna tar sedan masker framför sina ansikten, vilket för tankarna mot Phantom of the opera. Dock går ryktena om att denna melodi kan vara snodd, eftersom Pavarotti sjungt denna melodi för länge sedan i en opera samt att Mr Fredrik Kempe, som skrivit denna låt, även släppt den tidigare, men nu gjort om den mycket lite. Båda bygger alltså på samma refräng och man hör tydligt hur de påminner om varandra.

6. Jan Jan - Armenien 
Vrålet i början av låten samtidigt som britsen skjuts in på scenen är det bästa på hela framträdandet, vilket säger en hel del om bidraget. Melodin i texten och sångrösten passar inte min smak och påminner om riktigt dålig indisk engelska med tjejer iklädda något som påminner om något egyptiskt, muslimskt och indiskt. Man blir bara trött i huvudet av det. Sångerskornas röster är inget speciellt. Denna låt är allmänt dålig.

7. La Teva Decisio - Andorra 
Ett tjejband som alla andra; ett gäng söta tjejer som kan spela sina instrumment samt sjunga, men som ser så slöa och oengagerade ut när de spelar. Det känns som att de på något sätt måste se snygga ut hela tiden och därför inte rör sig speciellt mycket på scenen, precis som Sahara Hotnights och Indica etc. Hade de alla sett lite hårdare, svettiga och "dirty" ut hade det hela blivit mer underhållande att titta på, istället för att bara stå samt se söta och fina ut genoma att vicka på höfterna. Rätt ointressant låt i det stora hela som inte utmärker sig något särskillt.

8. The Highest Heights - Schweiz 
Ganska maffigt intro och man ser i tidigt skede av låten att detta är ett gäng killar som, till skillnad från förra bidraget, kommit in på scenen för att ge 100% under de tre minuter de har på sig. Detta är en bra låt med bra scennärvaro och med musiker som det är roligt att kolla på. De ser precis som tjejerna bra ut, men de ger gärnet, vilket är den stora och avgörande skillnaden. Mer sådant tjejer! Första bandet som är där för publiken och för att showa!

9. Dum Tek Tek - Turkiet
Fräck röd bakgrundsbelysning. Ett typexempel på hur dagens RnB och liknande ser ut; tunnklädda damer som vickar på höfterna och visar magen till något som påminner om österländsk musik. Låten är typiskt dålig och troligtvis kommer den kunna bli populär på krogarna framöver, då de flesta skitlåtar som finns numera redan spelas på sådana ställen. En låt som du kan dansa hur fan du vill till och ändå vara i takt, vilket passar alla tondöva och orythmiska människor som gillar RnB.

10. There Must Be Another Way - Israel 
Introt, med sång, melodi och scenografi är grymt. Sångerskorna har ett grymt tajt samspel mellan varandra med bra kontakt. Att kommentatorn innan låten säger att man ska lyssna extra på den fina texten är helt obegripligt. Det går ju inte ens att höra på vilket språk de sjunger på. Sedan kommer sångtiteln helt plötsligt på upprepade ställen och jag förstår inte alls varför man sjunger på ett oigenkännligt språk med en engelsk titel i?! Det är ju precis som att sjunga på rövarspråket och sedan slänga in Isch liebe disch eller J'habite à l'anglais.

11. Illusion - Bulgarien Oerhört pampigt intro med cool scenografi med kugghjul som snurrar. Deras klädsel och frisyrer påminner om någon slags riddarfilm, utan att de lyckas speciellt väl. Rolig idé att ta in två töntar på styltor om ska dansa, men det blir inte bättre än en idé och stannar där. Det blir inte heller bättre av att de kastar runt varandra i luften. Opran låter rätt fräck i stora delar av låten, men i det stora hela är låten inte särkillt mycket att hänga i granen.

12. Is It True? - Island
En isländsk 19-årig tjej med fantastisk och berörande röst, samt är så engagerad i blicken på scenen. Att hon dessutom är vacker som få gör inte saken sämre. Jag gillar scenografin på denna låten med och artisterna smälter bra in i bakgrunden genom passande kläder. Denna låten tror jag kommer bli farlig i den stora finalen så småningom och jag kommer garanterat att skaffa mig den låten på ett eller annat sätt. Skulle vara oerhört intressant att få läsa texten någon gång också. Denna låt är i alla fall sjukt jävla bra! Heja Island!

13. Neshto Shto Ke Ostane - Makedonien 
Ännu ett killband som bestämt sig för att rocka på scenen. Jämför gärna med de föregående söta tjejerna. Mycket cool scenografi med lampor som blinkar i olika färger, med en färg i taget. Riktigt balla musiker, framförallt trummisen, basisten och ena gitarristen (han utan tönt-frisyr). Skönt sound i virveltrumman och ett solo som är riktigt bra. Detta är även en låt som kan gå långt tror jag, mest på grund av den rejäla showen och svängiga melodin.

14. The Balkan Girls - Rumänien 
En fräck scenografi, en vacker sångerska och vackra körtjejer med klänningar i passande färger. Häftigt med trädstammar i bakgrunden. Låten börjar som något medelmåttigt, men allt eftersom låten går gillar jag den mer och mer. De är dessutom duktiga på att dansa och gör en helt okej show.

15. Loose Control - Finland 
Redan när man ser dem precis när låten börjar känner jag att detta kommer bli en bra låt. Det är en cool show med ett tungt gitarriff i, som förmodligen hade klarat sig bättre utan rappen i verserna. Bryggorna och refrängen är det verkligen power i. De kan gå långt de också tror jag. Fruktansvärt läckra brudar och ett riktigt coolt stick i slutet på låten, vilket kan ta dem långt. Häftigt med levande eld också.

16. Todas As Ruas Do Amor - Portugal 
Deras bidrag ger mig faktiskt vibbar från Somewhere over the rainbow-låten redan under de första 10 sekunderna. Inte bara för att det är regnbågsfärger i bakgrunden utan även föra att många melodislingor i bidraget påminner väldigt mycket om den låten. Även rythmen och melodin i texten för tankarna hit. Hon har en stark, kraftfull röst med en sväning melodi, men personligen hade jag nog hellre hört en mordernare version med orginalet Somewhere over the rainbow av dem istället.

17. What If We - Malta
En sågerska som ser ut som en Shirley Clamp-kopia (världens töntigaste namn någonsin) men sjunger minst tio gånger bättre och är inte lika överskattad som Shirley är. Det känns i inledningen som en powerballad som byggs upp allt eftersom tiden på låten går, med kraftfull sång, utan att helt blomma ut känner jag. Det blir bra, men inte alls tillräckligt bra.

18. Bistra Voda - Bosnien 
Det bästa med denna låten är att de stannar upp som dockor i inledningen samt melodislingan. Sången är inte heller den speciellt dum och har även den en skön melodi. De ser ut som soldater med vita uniformer med mycket mars-trummor, vilket ger ett pampigt intryck. Låten skulle dock antingen varit längre eller byggts på lite mer, samt varit på engelska, så hade det varit bättre.

Ps. Programledarna är under all kritik. Varför kan man inte välja några som kan prata engelska bättre än en tioåring från indien, när Ryssland är så stort? Synd att de har så dålig fantasi när de försöker vara roliga också, för de lyckas inte ens lite med det. De borde vara med i nåt töntigt barnprogram som ingen kollar på istället. Positivt är dock att de redovisar rösterna per mail och inte genom en massa töntar som pratar från varje land, vilket känns enkelt, snabbt, lätt och modernt.

Till final: Turkiet, Sverige, Israel, Portugal, Malta, Finland, Bosnien, Rumänien, Armenien och Island! Posted by Picasa

1 kommentarer:

Ja visst är det märligt att de lägger ut så mycket pengar och ändå bara får fram en nervös supermodell och en överkåt tönt som programledare..

Skicka en kommentar

Archives

Mina andra boggar

Etiketter