Prenumerera!

Ravaged på Spotify

Ravaged på Spotify
Klicka på bilden för att lyssna på mitt band

Klicka på bilden för att komma till våran officiella hemsida!

Populära inlägg

GILLA PÅ FACEBOOK GENOM ATT KLICKA HÄR! Instagram Echoes Of My Thoughts Följ min blogg med Bloglovin

Kontakta mig

Namn

E-post *

Meddelande *

Kommande gig med Ravaged

Roon Don L. Lee. Använder Blogger.
onsdag 28 mars 2012
Satt hemma igår kväll och väntade på en vän, med några ljus tända. Tanken slog mig då, att just det där med eld, och tända ljus, kan skapa helt olika känslor, tankar och stämningar, beroende på i vilket sammanhang dem är tända. Tända ljus förknippas ofta som romantiskt och mysigt, men kan egentligen lika gärna innebära den raka motsatsen. Tänker då på skräckfilmer och actionfilmer där det kanske är någon som går med en lykta i en grotta, eller att det är ett mörkt mystiskt rum med hundratals tända ljus. Miljön blir full av skuggor och skepnader som lurar ögat. Egentligen är dessa skuggor och skepnader fullt möjliga även då ljusen är tända i ett syfte att framföra en romantisk och mysig stämning. Det hela handlar då egentligen endast om hur man väljer att se på ljusen. Tänker man exempelvis; "helvete, det brinner!" så kommer det hela förmodligen sluta i ett förstört vardagsrum med vatten och skum från brandsläckaren överallt. Skulle man istället titta på ett par tända ljus och tänka; "shit vad mysigt detta var!" så kommer en känsla av ro och välbehag infinna sig i kroppen. Slutligen finns då även det sista alternativet, med mer skräck-inriktning; "vad var det där för mystisk skepnad?!" vilket snarare kommer inge en känsla av obehag och skapa fortsatt oro ju längre du "tillåter dig själv" att bli "rädd" för de tända ljusen.


Självklart kan även resten av miljön och omgivningen ha en avgörande betydelse i hur du upplever hela situationen med alla dina sinnesintryck. Det är skillnad på att sitta ute i mörka skogen med en brasa än att sitta nere vid havet, även om solen gått ner för flera timmar sedan. Likaväl om du tänder ljus i badrummet när du skall bada med din käraste och har på lite musik i bakgrunden. Då kommer förmodligen de skapade skuggorna och skepnaderna vara mindre intressanta att lägga fokus på eftersom det finns andra saker som stjäl mer uppmärksamhet (bad, kroppskontakt, ljuva toner och badskum). Men oavsett, skepnaderna finns kvar som spelar skuggspel på väggarna, men det är omgivningen runt elden som gör att allt upplevs annorlunda. Skulle du istället då ta bort musiken från badrummet, sluta hångla och bara tänka på; "vad var det där för något? hörde du?" etc. så kommer de tända ljusen helt plötsligt få en annan innebörd och mer stressande sinnesstämning.

En del av det jag försöker säga är; omgivningen är inte bara så som du uppfattar den, utan även HUR du väljer att uppfatta den. Väljer jag att tycka det är obehagligt med tända ljus, så kommer det också att bli det. Väljer jag istället att tycka att samma tända ljus, i samma vardagsrum, istället skapar ro och en mysig stämning, så kommer jag känna mig mer avslappnad och lugn.

En del av världen är alltså hur du själv bestämmer dig för att tolka den. Vissa/många saker/situationer kan tolkas på 100 olika sätt, men det är din tolkning av omgivningen som ger dig den känslan du får. Är du pessimistisk en dag, kommer allt bli mer negativt än om du försöker se något positivt i allt som händer. Tänk på det.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Du skriv en bok!

Anonym sa...

like :)

Skicka en kommentar

Archives

Mina andra boggar

Etiketter