Prenumerera!

Ravaged på Spotify

Ravaged på Spotify
Klicka på bilden för att lyssna på mitt band

Klicka på bilden för att komma till våran officiella hemsida!

Populära inlägg

GILLA PÅ FACEBOOK GENOM ATT KLICKA HÄR! Instagram Echoes Of My Thoughts Följ min blogg med Bloglovin

Kontakta mig

Namn

E-post *

Meddelande *

Kommande gig med Ravaged

Roon Don L. Lee. Använder Blogger.
tisdag 20 mars 2012
Ingredienser: 
(ca 5 portioner, mycket kött/portion)

* 700g djupfryst kyckling-innerfilé (Kronfågel)
* 4 "fyrkanter" Ägggnudlar (dom ligger förpackade i fyrkanter/som kvadrater).
* 3 kycklingbuljong-tärningar
* 5-6 frysta broccolibuketter
* 1 påse med random blandning av frysta grönsaker (jag använde mig av asiatiska grönsaker)
* Salt
* BBQ Grill-olja
* Flytande margarin
* Örtsalt

Släng gärna i lite andra saker som du kan tycka är passande. Exempelvis; svamp, paprika, purjolök, gul/röd/vit- lök, hackad spenat, majs...


Tillagning:
1). Hetta upp en stor wook-panna med flytande margarin i. När margarinet har smält, lägg i kycklingen och sänk temperaturen. Vill du inte tillaga lika mycket kyckling som står, kan du anpassa detta själv.

2). Lägg i nudlarna i vatten och koka upp. Ta gärna mer nudlar än vad som står, för jag hade inte mer hemma. Salta vattnet och lägg i en kycklingbuljong-tärning.

3). Släng i två kycklingbuljong-tärningar i pannan med kycklingen. Rör om och vänd filéerna vid behov. Om nödvändigt, tillsätt lite vatten så att buljongen löser upp sig ordentligt.

4). Plocka fram påsen med frysta grönsaker och häll den i wook-pannan, bestäm mängden efter behag.

5). När pastan kokat upp, sänk temperaturen en aning och lägg i några broccoli-buketter. Låt koka tills det nästan är klart (för att det skall vara ett visst tugg-motstånd och inte bli för mjukt, när du är nere på steg 7).

6). Tillsätt grillolja och Sweet Chili sås i wook-pannan. Smaka av hur mycket av varje ingrediens du vill ha för att det skall bli lagom starkt. Öka värmen till max och försök få fin färg på mixen. Stek inte för hårt, då kycklingen lätt blir torr och grönsakerna kan förlora sin krispighet/knaprighet.

7). Häll av vattnet ur kastrullen. Blanda sedan direkt ihop nudlarna och broccolin med kycklingen och resten av grönsakerna i pannan. Rör om. Häll upp i en stor skål. Bland och rör om ordentligt.

8). Lägg upp på talrik, granera med lite örtsalt. Färdigt att servera!

9). Betyg-sätt nedan vad du tyckte om rätten från skalan 1-5 samt lämna gärna en kommentar!



En helt okej "man tager vad man haver"-rätt med ett egen-komponerat impuls-recept. Så himla illa blev det inte. Enkelt, gott, lätt och går hyfsat snabbt att genomföra.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Archives

Mina andra boggar

Etiketter