Prenumerera!

Ravaged på Spotify

Ravaged på Spotify
Klicka på bilden för att lyssna på mitt band

Klicka på bilden för att komma till våran officiella hemsida!

Populära inlägg

GILLA PÅ FACEBOOK GENOM ATT KLICKA HÄR! Instagram Echoes Of My Thoughts Följ min blogg med Bloglovin

Kontakta mig

Namn

E-post *

Meddelande *

Kommande gig med Ravaged

Roon Don L. Lee. Använder Blogger.
fredag 9 mars 2012
Igår var det "Internationella Kvinnodagen" som vi alla känner till. Dagen då det förmodligen är tänkt att man (endast män och inte kvinnorna själva mot varandra?!) skall visa extra mycket kärlek, vänskap, uppvaktning och vänlighet mot de generellt sett vackraste varelserna som finns på våran jord, nämligen; Kvinnorna!

Personligen kan jag tycka att en sådan dag visst kan vara bra ur många aspekter, enligt vissa motiv och åsikter. Speciellt med tanke på allt kvinnor fått utstå genom årens lopp (och dessvärre fortfarande), både i samhället (vad gäller löner, rösträtt etc) samt "förhållanden" (våldtäkter, missandel m.m.) och så vidare. Arbetet som starka kvinnor (och män???) som fört jämlikheten och rättigheterna framåt under åratal, kan nu under denna dag äntligen hyllas! Listan kan säkert göras hur lång som helst på saker som varit olika vad gäller män och kvinnor genom åren...

Eftersom jag å ena sidan hatar alla sådana här dagar (Fars Dag, Alla Hjärtans Dag, Internationella Kvinnodagen, etc) så tycker jag ändå att de fyller en funktion i och med att de hjälper människor som har svårt att ta sig tid/försöka visa uppskattning mot varandra/andra att tvingas göra det. (Födelsedagar och relationers årsdagar etc har en annan kategori, då dessa faktiska datum inte kan ändras eftersom att en viss händelse råkade hända på en viss tidpunkt).

Istället tycker jag att att vilken dag som helst kunde vara en kvinnodag, en kärleksdag eller att man firar sina föräldrar för det fantastiska arbete (de förmodligen, i bästa fall) har lagt ner på att göra dig till den du är!

Varför skall man endast fira och visa sådana gester en gång varje år och då dessutom ofta i överflöd? Varför skall alla i hela Sverige/världen göra det samtidigt? Hur spontant och ärligt är det på en skala? Inte det minsta om du frågar mig. Det blir mer eller mindre ett tvång att man måste visa uppskattning mot den för dagen utvalda grupp människor som man skall hylla eller vara extra vänliga mot. Man gör det för att man måste och inte för att man vill, eftersom det är dagen som styr och inte du själv. Får då inte alla kvinnor i världen uppskattning den dagen så blir de ledsna, precis som om det istället vore alla hjärtans dag eller fars dag. Du är tvungen att göra något extra för att det förväntas av dig att man beter sig på det sättet en sådan dag och gör du inte det får du arga blickar (i evighet?).

Den internationella kvinnodagen är alltså inte tillräcklig för att bevisa vad kvinnligheten betyder och står för på våran jord. Den är större än så. För att citera Björn Ranelid ett par rader ur låten "Mirakel";
"Kvinnan är det första könet. Om kvinnan nekar mannens säd i 60 år dör mänskligheten ut".
Som om inte detta vore tillräckligt är de så fruktansvärt vackra, värdefulla och underbara människor. Precis som vi män, fast på ett helt annat sätt. Kvinnor är självklart värda att visa all den kärlek, värme, respekt, värdighet och omtanke man kan ge människor, dagligen bara det är från hjärtat och sker spontant. (Sedan behöver det inte gå till överdrivet firande och givande av olika tjänster för då kommer alla kvinnor att räkna med daglig glans i vardagen och då blir det inte heller spontant och ärligt). Därför räcker det inte med en enda Internationell Kvinnodag per år för att visa detta enorma engagemang åt kvinnligheten som de själva förtjänar. De förtjänar det mycket oftare än så! Och det skall vara spontant, ärligt och från hjärtat. Inte beroende på vad dagen har för namn och omgivningens förväntningar just den dagen och sedan kan man skita i det.

(Skall man dra detta till sin spets så kan man fråga varför det inte finns någon liknande "högtid" (dag) för alla män? För på alla hjärtans dag är det ändå mestadels kvinnor som förväntas få, och inte ge något själva, i alla fall vad jag varit med om av egen erfarenhet. Skit samma, det är en annan diskussion... Den extremt oseriösa frågan är därmed även varför finns det bara en enda och inte flera Internationella Kvinnodagar i ett samhälle som skall kallas jämlikt, när det finns så många "mens-dagar"?!)


Hur lyder ditt resonemang angående huvudtanken med detta inlägg?

1 kommentarer:

Anonym sa...

Hej :)
men..fremdeles på kryckor&gips?jeg får så lyst til å hjelpe til,når jeg ser folk på kryckor.
det er kult med krykker da!
Good luck.

Skicka en kommentar

Archives

Mina andra boggar

Etiketter