Prenumerera!

Ravaged på Spotify

Ravaged på Spotify
Klicka på bilden för att lyssna på mitt band

Klicka på bilden för att komma till våran officiella hemsida!

Populära inlägg

GILLA PÅ FACEBOOK GENOM ATT KLICKA HÄR! Instagram Echoes Of My Thoughts Följ min blogg med Bloglovin

Kontakta mig

Namn

E-post *

Meddelande *

Kommande gig med Ravaged

Roon Don L. Lee. Använder Blogger.
måndag 5 september 2011
Om elva dagar från och med idag är det dags för nästa spelning med mitt band Ravaged! Denna gång är det dags att bege sig till storstaden Göteborg för att där vara ett av 14 inbjudna band som skall deltaga i två-dagars-festivalen "Göteborg RockFest 2011". Efter succén på Knorrfest 2011 har alla trogna fans väntat på nästa gig och nu är det alltså dags igen.

Som vid många andra evenemang kommer denna tillställning ha 18-årsgräns och det krävs även att man har en biljett för att komma in. Biljetterna ligger på 100:- styck och beställs via följande hemsida:
http://www.clubcenturion.se/index.php
Det kommer INTE säljas biljetter i entrén, så du kommer inte in om du inte ordnat detta innan!!

I dagsläget finns det lite över 200 biljetter kvar till speldagen den 16/9 (när Ravaged spelar), varför chansen att få en biljett fortfarande är stor för er som är intresserade.

Platsen där evenemanget äger rum är alltså på Parken's nedervåning i Göteborg, se hemsidan för mer info samt vägbeskrivning: http://www.parken.se/

Som synes enligt spelschemat här intill kommer alltså Ravaged inviga denna festival genom att först av alla entra scenen redan kl 18.40 på fredagen den 16 september. 

För att alla band skall hinna spela, är varje bands scen-framträdande begränsat till omkring 30 minuter, förutom headliner-banden som får 50 minuters framträdande på sig.

Slutligen vill jag bara lämna en länk med all information om denna festival, för er som önskar få reda på mer än vad jag skrivit i denna korta sammanfattning:
http://goteborgrockfest.wordpress.com/

Alltså gäller följande: 18-årsgräns under hela festivalen. 100:- per biljett som bokas endas på ovanstående nämnda hemsida och kommer inte att säljas i entrén, vilket innebär att man inte kommer in om man inte ordnat biljetten innan. Banden uppträder enligt ovanstående schema under kvällarna den 16-17 September på Parken i Göteborg (se länkarna ovan för mer info!). Ravaged börjar 18.40-19.10 den 16 September. Välkomna! \m/

På frågan om att vara först ut på scen svarar basisten i Ravaged, Roon Don L. Lee, följande:
   - Att gå ut först på scenen innebär att man kan lägga ribban för hela festivalen. Gör man ett riktigt bra framträdande och röjer riktigt mycket kommer banden som uppträder efteråt att känna press att prestera lika bra som vi. De kommer känna sig tvingade att lägga sig på samma nivå, annars kommer publiken tycka att de gör en sämre konsert än vad vi gjorde, eftersom det är lättast att jämföra med tidigare band. Det kan i sig vara positivt. Börjar man som första band är det också viktigt att man gör ett bra framträdande för att publiken skall minnas Ravaged när de andra banden har spelat klart. Jag vill ju inte att vårat band faller i glömska efter vi har spelat om man säger så, med vetskapen om att det är 6 band till den kvällen och 13 band till totalt sett efter oss. Dessvärre kan dock ljudet vara dåligt för första bandet, något som i så fall blir bättre mixat allt eftersom kvällen går. Det har förekommit att ljudet är sämre i början, men låt oss hoppas att det är på topp direkt för att skapa en magisk upplevelse under våra 30 minuter tillsammans med publiken! Men självklart är det alltid roligast att vara headliner, det skall man inte sticka under stolen med.

Hur ser kvällen ut för er i Ravaged?
    - Vi kommer åka ner till Göteborg tidigare samma dag för att sound-checka, säger Roon Don L. Lee.  Det är i dagsläget oklart vilka som är först med detta, men när alla banden väl är färdiga börjar väntan och laddning inför att vi skall spela kl 18.40. Vi sminkar oss, byter kläder, sjunger upp, laddar som fan och värmer upp fingrarna bland annat. Sedan går vi upp på scenen i tid, för att hinna med våran set-list utan större förseningar. Det är ett pressat tidsschema som skall följas under kvällen. Efter vi har spelat klart blir det någon form av eftersnack med bandet backstage om hur spelningen var osv. Sedan börjar festen och alkoholintaget. Eftersom vi är först, kan vi börja direkt med förfesten, till skillnad från dem som spelar mot slutet av kvällen.

Vad kommer hända på scenen denna kväll?
   - För mycket information går vi inte ut med innan en spelning, då vi vill att man skall vara på plats och bilda sig en egen uppfattning om det man ser och hör, enligt Don L. Lee. Jag kan dock tillägga att vi kommer blanda både gamla låtar med nya alster från det kommande albumet och ett skarpt scenframträdande värt att minnas!

Angående albumet, som du just nämnde. När kommer den att släppas?
   - Vårat album "Scream It Out", som det förmodligen kommer döpas till, är fortfarande under inspelning i studion, men börjar bli färdig, menar Don L. Lee. Vi hoppas allt skall vara klart innan årsskiftet och all info kommer finnas både i min egen blogg och på Ravaged's egna officiella hemsidor om hur det går osv.

Då kan jag bara önska dig och bandet lycka till inför festivalen i Göteborg. Är det något du vill tillägga till alla fans eller resten av befolkningen som funderar på att komma och titta?
   - Jag skulle självklart vilja att så många som möjligt kan närvara denna helgen, då det utlovas mycket bra musik under hela festivalen. Speciellt vårat eget framträdande såklart, som kommer baseras på en rejäl scenshow och blandade melodiska hårdrockslåtar. Sedan vill vi gärna ha lite respons efteråt om vad alla fans tycker om vårat framträdande, antingen i min blogg eller på någon av Ravaged's officiella egna sidor. Vi ses i dimman och jävlar vad vi skall röja! Ni skall få valuta för pengarna när vi står på scenen, det är ett som är säkert.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Archives

Mina andra boggar

Etiketter