Prenumerera!

Ravaged på Spotify

Ravaged på Spotify
Klicka på bilden för att lyssna på mitt band

Klicka på bilden för att komma till våran officiella hemsida!

Populära inlägg

GILLA PÅ FACEBOOK GENOM ATT KLICKA HÄR! Instagram Echoes Of My Thoughts Följ min blogg med Bloglovin

Kontakta mig

Namn

E-post *

Meddelande *

Kommande gig med Ravaged

Roon Don L. Lee. Använder Blogger.
tisdag 27 mars 2012
Det är den stora frågan. Skall man tycka synd om människor som gång på gång, år efter år, är så enormt intelligensbefriade? Som är så enorm egocentriska där man skall spara pengar på sjukvården, och på samma gång trotsa utvecklingen av densamma och att människor idag lever längre än någonsin, för att vi botar nästan allt som man dog i förr i tiden. Skall det vara så svårt att behandla människor efter lika värde och på det sätt man själv vill bli behandlad? Om 18 år kommer det finnas 30.000 sjuksköterskor för lite i vårat avlånga land. Varför? Jo därför att ingen vill jobba i en arbetsmiljö som är så underrepresenterad i det svenska samhället där man gör ett hästjobb för en skit-lön. Vem vill arbeta gratis? Ingen. Därför mina vänner, kommer bristen av personal att bestå och bli större om det fortsätter såhär. Gör något åt denna brist på 30.000 personer först och främst, höj sedan lönen och behandla oss som de människolivsräddare vi är. Ert förslag om att ersätta sjukhusmaten med plastlådor är otroligt IQ-befriat. Har bifogat den sjuka artikeln i detta inlägg, direkt från dagens Metro (2012-03-27).

Hur skall vi som arbetar i sjukvården bedriva en säker verksamhet, när vi bara blir färre och färre, får mer och mer arbetsuppgifter till en lön som är så barnsligt låg att det är pinsamt att ens nämna det! Vårdförbundet känner till problemet, men är så svaga att de inte kan göra något åt det.

Det man vill nu är alltså att sjukvårdspersonalen skall springa runt med matlådor till våra överbelagda avdelningar på våra överbelagda sjukhus med bestående personalbrist och veckovis med KVAL-övertid. Hur skall vi hinna med att dela ut och värma individuella matbeställningar när vi inte ens hinner med vårat eget jobb? Hur dålig människosyn har ni egentligen, kära politiker? Ni tycker ju uppenbarligen att det är värdigt att ge människor matlådor i plast på sjukhusen istället för läckra och välsmakade måltider med ett fint upplägg. Vad tror ni kommer locka flest undernärda patienter att äta mera egentligen? Dessutom skall vi som är underbemannade, det kommer som sagt var att finnas 30.000 sjuksköterskor om 18 år, springa runt och värma plastlådor till varje patient med kanske en handfull olika rätter. Tanken är säkert god att det skall finnas fler rätter att välja på, men i praktiken blir det ohållbart. Förmodligen kommer ändå större delen av patienter att önska en viss typ av rätt, som det då troligtvis kommer finnas för få exemplar av för att alla skall bli nöjda. Dessutom tror inte jag att detta system varken kommer göra maten mer välsmakande och aptitretande hos patienterna?

I min värld är det obeskrivligt hur ni ser på oss som arbetar i sjukvården. Som inte lyssnar ett dugg på våra böner om en bättre och drägligare arbetsmiljö, där man kan känna sig nöjd med dagen när man går hem. På min tidigare arbetsplats hade vi plats för 15 patienter, med möjligheten att ta 3 patienter som "överbeläggningar". Det stora problemet är "bara" att det ligger 30 patienter där, med samma personalstyrka som om det vore 15 patienter, enligt den plan på "effektivisering av svensk sjukvård" som ni själva står för. Den enkla ekvationen säger även att vi inte har sängar ståendes på lager för 30 patienter, varför vi på våran arbetstid får ringa vakten för att han skall leta efter extra sängar på andra avdelningar och tvingar dessutom flertalet att ligga kvar på sina hårda undersökningsbritsar från akuten. Dessutom skall vi servera dem mat i plastlådor på individuella tider. När skall vi arbeta med sjukvård då?

Snälla människor. Förstår ni inte att det börjar gå för långt snart. Ni vet ju inte vad era beslut får för konsekvenser för dem ni bestämmer över. Höj budgeten istället för att finansiera den bästa, säkraste och mest effektiva sjukvård i världen. Det om något borde väl mer värdigt än att slänga in en plastlåda till en patient och säga; "ät!"?! Skulle du vilja ligga på ett sjukhus, må dåligt, ha ont och vara ledsen, med nedsatt aptit och illamående, och få en jävla engångs-förpackning med mat?

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Archives

Mina andra boggar

Etiketter