Prenumerera!

Ravaged på Spotify

Ravaged på Spotify
Klicka på bilden för att lyssna på mitt band

Klicka på bilden för att komma till våran officiella hemsida!

Populära inlägg

GILLA PÅ FACEBOOK GENOM ATT KLICKA HÄR! Instagram Echoes Of My Thoughts Följ min blogg med Bloglovin

Kontakta mig

Namn

E-post *

Meddelande *

Kommande gig med Ravaged

Roon Don L. Lee. Använder Blogger.
fredag 16 december 2011
Har precis kollat färdigt på "Svenska Hjältar" på TV. Ett program där "vanliga människor" får chans att hylla sina vänner, släktingar och medmänniskor för deras olika insatser. Det var personer som startat föreningar och samlat ihop pengar till välgörenhet och andra välgörande ändamål. Jag tänker bland annat på Bullhjälpen, Ung Cancer och "Dallas" (hela Rosengårds låtsas-pappa). Det har handlat om en äldre kvinna som stoppade ett knivslagsmål mellan tre yngre män och några små killar som räddade sin vän från en björn. En ung tjej blir svårt misshandlad av sin tidigare kvinno-misshandlande pojkvän så att hon hamnar i koma och får börja om sitt liv från början mer eller mindre (ur vissa synvinklar i alla fall) pga de skador han ådrog henne.
Kommer inte ihåg i skrivande stund om det handlade om någon mer person, men oavsett så är det inte avsiktligt.

Personligen tycker jag det är väldigt bra att svensk television vill visa på att det faktiskt finns ett gäng "vardags-hjältar" som gör väldigt mycket, men som kanske ofta arbetar lite i det tysta och okända. De kanske till och med arbetar gratis på sin fritid med denna sysselsättning, och de gör det för att de tycker det är kul. För att de vill hjälpa andra personer och att deras medmänniskor skall må bra/bättre/må bra igen!

Detta borde egentligen hela svenska befolkningen ta till sig och försöka göra lite mer av i vardagen. Oftast krävs det inte så mycket för att göra något åt en annan person. Ibland kan det bara vara en liten gest eller bara ett leende. Dock är i alla fall vi svenskar som sagt var ganska dåliga på sådana saker rent generellt, då vi uppenbarligen inte vill något att göra med främmande människor om vi inte är fulla på krogen eller är så illa tvungna till det.

Hur som helst tycker jag att det var ett bra program. Jag tycker att personerna som det handlade om förtjände sina priser och den uppmärksamhet de dragit på sig i samband med sina "sysselsättningar".
Programmet var underhållande och rörande.

NU, en tanke till svenska folket där ute i vintermörkret: 
Våga vara annrolunda.
Våga vara speciella.
Våga vara unika.
Våga vara er själva.
Och framförallt, våga göra något för andra. Speciellt för människor du inte trodde att du kunde påverka på ett sådant sätt.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Archives

Mina andra boggar

Etiketter