Prenumerera!

Ravaged på Spotify

Ravaged på Spotify
Klicka på bilden för att lyssna på mitt band

Klicka på bilden för att komma till våran officiella hemsida!

Populära inlägg

GILLA PÅ FACEBOOK GENOM ATT KLICKA HÄR! Instagram Echoes Of My Thoughts Följ min blogg med Bloglovin

Kontakta mig

Namn

E-post *

Meddelande *

Kommande gig med Ravaged

Roon Don L. Lee. Använder Blogger.
tisdag 6 september 2011
Ja, jag syftar naturligtvis på Expedition Robinsons utveckling under de år det har hållit på. I början var programmet mycket mer inriktat på att tävla mot varandra individuellt och i lag. Några år senare blev det flera avsnitt/vecka där det inte bara gick ut på att tävla utan även på att uppföra sig på lika låg nivå som man sedan många år tidigare redan gjort i både Paradise Hotel och Big Brother. Det var inte bara pakter längre utan även svek, lögner och omogna beteenden hos vuxna. Minns till exempel vuxen-mobbningen mot Mr Hans för ett par år sedan. Löjligt!

Inför årets upplaga (och även de senaste åren) samlas alltså inte bara personer som vill tävla och vinna, utan även några av de största mesarna som någonsin vågat sätta en fot på en öde ö. Riktiga veklingar som inte klarar av något fysiskt arbete, varken vad gäller tävlingar, basala och livsnödvändiga saker som vildmarks-liv eller att laga mat. Kolla på Gurkan exempelvis, som trodde han hamnat på en lyx-resa utan hotell och festliga måltider som ingår. Han var även oerhört intellektuellt nedsatt och åkte därför även ut ur tävlingen innan den knappt han börja. Större fjant kan man inte hitta, även om man försöker.


När Expedition Robinson började i år hade man även utvecklat detta koncept ytterligare, genom att exempelvis se till att 20% av alla anmälda kvinnor är töntar som bönar och ber om att få åka hem redan innan första veckan är slut. Varför söker man till en sådan tävling överhuvudtaget om man ändå tänker åka hem efter 3-4 dagar utan vettig motivering? Varför vill 4-5 brudar åka hem i början? Det hade varit en annan sak om kanske en enda tjej ville åka hem, men varför så många redan innan det börjat? Det verkar även som att majoriteten av alla som ville åka hem kom på idén i samband med att Petra ådrog sig en hjärnblödning. Men snälla vänner, man får inte hjärnblödning av att sola på en strand, möjligtvis om man får en kokosnöt i huvudet, så varför skulle alla brudar i hela Expeditionen drabbas på en gång? Det händer ändå, när som helst oavsett sammanhang. Skärp er!

Man lägger även upp tävlingen som så att alla män hamnar i fängelse i början (för att dem inte har visum med sig) vilket naturligtvis inte stämmer IRL. Snarare är det för att man börjat med att skriva film-manus till denna tävling, där det skall bli lite mer spännande om alla killar hamnar i fängelse. Jag gillar i och för sig detta koncept då det är lite varierande start än tidigare år och direkt får hela fjortis-sverige något att snacka om; "Har du sett Robinson? Alla män hamnar i fängelse för att dem inte har VISUM! Hur skall detta gå? Kommer dem ut innan tävlingen är över?", och liknande. Orkar inte kommentera svaren själv mer än att säga; Ja, det är klart dem kommer ut, det är ju uppgjort sedan långt innan! Man tror alltså först att man satt på en ny John Rambo film på svenska, men så visar det sig att man har fel en halvtimme in i programmet.

Efter något dygn eller så är det dags för männen att komma in i spelet och får därmed börja med att springa nakna och vara helt utan kläder. Detta är en urlöjlig idé, förutom för alla kvinnor jublar och småfnittrar då de  får se deras söta rumpor och alla små snoppar slänga runt när de springer och skuttar i första tävlingen. Hade man gjort tvärt om och tänkt på att alla män i publiken skulle bli lite lyckliga och istället haft kvinnor springandes näck på en strand hade det säkert både blivit kallat för porr, kåta manliga åskådare och kvinno-förnedrande. "Hur kan man låta tjejer springa nakna inför hela svenska folket som både måste visa sina bröst och rakade/orakade fittor?!" Det är väl för fan lika mansförnedrande att killar skall springa nakna? Vad fan är skillnaden? Jag tycker det är ur-löjligt att man skall tvingas springa naken i en offentlig tv-tävling. Jag kan lova att jag kommer aldrig få se ett 10-tal nakna tjejer springa på en sandstrand i hela mitt liv. Det finns bara inte. Jag hade hellre sett nakna tjejer springa runt än nakna män.

Anmärkningsvärt är också att det bara är kvinnor i lagen som tävlar mot varandra, hur dem kramas och brottas i något som kan liknas vid gyttjebrottning i sina tajta små bikinis med rumporna upp i vädret och bensaxar runt varandras höfter. Hur de går omkring på stranden och längtar efter att det skall komma en man och bygga ett hus till dem samt hjälpa dem med det tunga fysiska kroppsarbetet som vid fångst av mat exempelvis. Hade man vart hemma i Sverige hade man sagt att man klarar sig utan män och att kvinnor kan, med mera, men i en sådan tävling där det är så uppenbart att manlig fysik är viktig så saknar man sådan styrka per omgående.


Frågan jag ställer mig i samband med alla nakenspringande män och kramandes (förlåt, brottandes) tjejer, är om Expedition Robinson har blivit mer sexistiskt med åren?


Vad tycker du om Expedition Robinson i år, dess utveckling i jämförelse med förr om åren?

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Archives

Mina andra boggar

Etiketter