Prenumerera!

Ravaged på Spotify

Ravaged på Spotify
Klicka på bilden för att lyssna på mitt band

Klicka på bilden för att komma till våran officiella hemsida!

Populära inlägg

GILLA PÅ FACEBOOK GENOM ATT KLICKA HÄR! Instagram Echoes Of My Thoughts Följ min blogg med Bloglovin

Kontakta mig

Namn

E-post *

Meddelande *

Kommande gig med Ravaged

Roon Don L. Lee. Använder Blogger.
torsdag 1 september 2011
För er som icke är speciellt insatta i mitt arbetsliv kan jag informera om att det hänt en del på den fronten det senaste. Jag har slutat på min nuvarande arbetsplats och samtidigt fått ett mycket, mycket bra erbjudande. En mycket bra möjlighet att bli ännu mer specialiserad som sjuksköterska. Jag pratar alltså om en anställning på 50% på IVA samt en distansutbildning för IVA-sjuksköterska på resterande 50%. Den informationen får ni nöja er med. Hur som helst ser jag väldigt mycket fram emot att dessa två "aktiviteter" skall ta fart på allvar.

Utbildningen kommer utgå från Karlstad, varför jag är där under två nätter i samband med de två första skoldagarna för utbildningen.

- - -

Resan dit var måttligt seg kan jag säga och hastighetsbegränsningen kändes som oerhört obegåvad tillsammans med den värdelösa vägen. Skyltarna visade 70-90-FARTKAMERA-70-90-FARTKAMERA-100-50-70-40-70-90- FARTKAMERA-50-30-50-70-100-FARTKAMERA osv. Det kändes ett tag som att jag inte gjorde annat än gas-broms-gas-broms-gas-broms-gas-broms. Tillslut kom jag i alla fall fram till Hotellet Gustav Fröding där dessa nätter skulle tillbringas.

När jag kom checkat in på mitt hotellrum blev jag nästan lite full i skratt av tanken; "Jag, ensam på ett hotellrum för att gå en specialistutbildning" vilket nästan kändes som att jag helt plötsligt var någon form av kontorsarbetare på konferens istället för sjuksköterska. Oavsett så trivs jag med det! :)

- - -

Dags att dra sig ut en sväng mot centrum då för att se hur det ser ut, käka middag, leta upp Universitetet dit jag skall imorgon samt handla lite grejer att ha och mysa med på hotellrummet. Nere i centrum blev det till att promenera runt i staden och se sig om med en stor karta i handen gick jag runt och småflinade för mig själv, med en känsla av att vara ut-tittad. Jag hittade lite trevliga affärer, krogar och restauranger tillsammans med en del mysiga parker. Det blev till att stanna till vid "Gina's Pizza" där jag beställde en nacho-tallrik och en cola för 130 spänn!! Dessutom var det ta mig fan det minsta man kan tänkas få på en tallrik. Det ingick max 0,5 dl köttfärs och 1 dl sallad, varav en tomatklfta (som bara den tar en tredjedel av platsen!). Jag fattar inte hur man tänker när man serverar så lite mat och det värsta är att jag skojar inte, inte ens vad gäller motten jag nämnde ovan. Det var helt sjukt för lite mat för den summan! Gå aldrig dit å handla, pizzorna såg ut som deg-klumpar för er som undrar. Dit går jag aldrig igen.

- - -

Efter detta inhandlades lite snacks, drickor, blåbär, tomater, potatissallad, juice, weinerkorv, bananer och risgrynsgröt, tills kvällsmat, mellanmål i skolan och morgondagens frukost. Ser ut som ett litet kök här i mitt lilla hotellrum. Mysigt!

- - -

Några timmar senare började fjärilarna komma i magen. Jag vet att det är nära nu. Snart bara natten kvar....

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Första natten avklarad. Den gick ganska bra ändå för att vara första natten. Sov lite oroligt dock och vaknade typ en gång i timman av rädsla att försova mig, höga förväntningar på vad som skall komma och lite jobbiga drömmar. Inte obehagliga alls, men bara jobbiga liksom. Hel meningslösa. En av sakerna jag drömde var att jag och en kollega på jobbet skulle sätta oss i matsalen och käka lunch. Då satt det några människor vid ett bord som såg vettiga ut så vi gick dit och satte oss, tog i hand och så vidare. När vi väl kom in på vilken utbildning de skulle gå så gick alla tydligen operations-sjuksköterska. Efter ett par minuter satt hela deras klass det mitt ibland mig och kollegan, och vi kände oss plötsligt helt fel ute. Vi som skulle bekanta oss med våra klasskompisar på IVA-utbildningen hamnade ovetandes i "fel" klass. Mitt i allt började jag leta efter en annan kollega som skall läsa just operations-sjuksköterska för att hon skulle "hitta sin klass" (precis som om hon inte visste vilka det var?!). Ett letande som jag i sömnen blev trött på men ändå utförde. När jag väl vaknade så vet jag att hennes utbildning inte ens är i Karlstad, varför det är helt meningslöst att drömma det.

(Tillägg: Måste tillägga såhär i efterhand att det på introduktionsdagen var introduktion för IVA, operationssjuksköterskor och distriktssjuksköterskor samtidigt. Något som jag inte hade en aning om när jag lade mig igår, så drömde jag någon form av sann-dröm?! Intressant...).

Efter det drömde jag nåt med att världens sämsta forward genom tiderna, överklass-sopan Bendtner, som har sig själv som religion och är därmed den enda följaren. Hur som helst så drömde jag att miffot gjorde mål från typ halva plan i en viktig Arsenal-match, där jag inte kommer ihåg så mycket mer. Skottet han sköt var stenhårt och otagbart från målvakten. En dröm som också var helt meningslös, med tanke på att Bendtner aldrig gör mål och är den sämsta vrävningen Arsenal någonsin gjort, i samma klass som spelare som Jeffers, Daniloviciuos, Stepanovs och Malz. Helt meningslös dröm också. Går bara och väntar på att dansken blir såld, men det tar tid...

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Nu var man i alla fall vaken. Självklart vaknade jag 40 minuter innan klockan ringde också. Typiskt. Dags för frukost på rummet då; risgrynsgröt, blåbär, drickyoughurt och juice står på menyn. Kanske ett par körsbärstomater också. HÅLLER TUMMARNA SÅ HÅRT DET GÅR NU!!

- - -

Första skoldagen på något som visade sig bli första dagen på utbildningen, då jag blev antagen tillslut, var måttligt tråkig och ointressant. Det förelästes om det mesta som man kan komma på som är ostimulerande, ämnen som forskningsetik, systematisk databassökning, VFU-info, Vetenskapsteori och avslutningsvis en "workshop" där vi fritt skulle reflektera över vad rollen som specialistutbildad intensivvårdssjuksköterska innebär i jämförelse med grundutbildningen till sjuksköterska. Jag och mina kompisar var mycket trötta och sov oss faktiskt igenom en 30-40 min av föreläsningen om forskningsetik. Ämnena för dagen låg fruktansvärt långt borta, både vad gäller vårat egna intressen och vad gäller studieplanen, som vi inte visste något om. Informationen är bättre att ha när det är mer relevant att lyssna på den för att klara utbildningen. Första dagen är ingen bra dag. Nu blir det ut och käka middag i Karlstad centrum med klasskamraterna från Trollhättan, som jag känner sedan tidigare!! Men jävlar vad det regnar...

- - -

Lyckligtvis slutade regnet i stort sätt så fort vi kommit in till stan. Väl framme blev det en liten promenad för att hitta lämplig restaurang och käka middag på. Vi fastnade tillslut för någon form av Italiensk restaurang, som jag dessvärre inte minns namnet på. Hur som helst var det ett mysigt ställe, god mat och trevligt sällskap! Vi beslutade oss för att dra tillbaka till hotellet och sätta oss en sväng i baren i lobbyn, då O'leary´s som vi först hade tänkt att gå på var up p-bokat för någon form av gäst-tillställning.
Ett par timmar senare var det dags att bege sig tillbaka mot mitt eget rum och varva ner lite till skön musik, sätta tänderna i varorna jag inhandlade igår samt lite softandes framför datorn. Imorgon väntar en härlig hotell-frukost med klasskamraterna, utcheckning från hotellet samt en resa till andra skoldagen på utbildningen. En skoldag som jag hoppas blir mer givande än den idag!! Ses imorgon - Over and out.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Den efterföljande morgonen började med en rejäl frukost-buffé på hotellet samt packande av alla prylar inför utcheckningen och avfärd mot skolan. Kan passa på att tillägga missen att boka hotellet från en annan internationell firma och blev därmed även av med studentrabatten, så fick betala fullpris, lite drygt 1500:- för två nätter, istället för en rejäl sänkning ifall jag ringt direkt till hotellet och bokat istället. Bra att känna till för alla er som funderar på detta boende och är studenter! Frukostbuffén var dock mycket rejäl och fräsch med stort utbud av delikatesser såsom ägg, diverse mjölkprodukter, sill, makrill, exklusiva frukter, omelett, bacon och prinskorv. Fan va bra jag mår just nu!! Studentlivet - Here I Come!!

- - -

Skoldagen kändes mer nödvändig än gårdagen. Mer som en introduktionsdag. Skulle jag tipsa lärarna om hur man borde göra nästa gång skulle jag tveklöst säga att dessa två dagar kom i fel ordning. Hade vi haft första dagen idag (så som dagens program såg ut) och kommit tillbaka imorgon igen (som dag nummer två) hade jag förstått vad det är för mening med exempelvis långdragna föreläsningar om forskning. Som det var nu fattade jag inte vitsten av att ha forskning innan introduktionen, och gör fortfarande inte. Nu blir det till att åka hem och beställa böcker inför första uppgiften, som är en examinationsuppgift. Roligt för mig! Ha det gött så länge.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Archives

Mina andra boggar

Etiketter