Prenumerera!

Ravaged på Spotify

Ravaged på Spotify
Klicka på bilden för att lyssna på mitt band

Klicka på bilden för att komma till våran officiella hemsida!

Populära inlägg

GILLA PÅ FACEBOOK GENOM ATT KLICKA HÄR! Instagram Echoes Of My Thoughts Följ min blogg med Bloglovin

Kontakta mig

Namn

E-post *

Meddelande *

Kommande gig med Ravaged

Roon Don L. Lee. Använder Blogger.
tisdag 20 november 2012

Just det. Alla människor snackar skit, så enkelt är det. En del människor gör det dock mer frekvent än andra. Här kommer nu förklaringen till detta.

Man brukar ju säga att folk som snackar skit om andra i din närvaro också snackar skit om dig i din frånvaro, och det är bara så det är. Alla snackar skit, en del gör det ofta, andra mer sällan, men alla gör det och framför allt, alla har någon gång gjort det. Jag tror att anledningarna till varför man snackar skit är någon/några av dessa:

* Osäkerhet vad gäller gruppering av människor. Alla människor vill ha ordning och reda och vi är väldigt bra på att generalisera och gruppera saker för att de ska passa oss. Alltså snackar vi här skit om folk för att vi anser deras beteende på något sätt vara dåligt, och vill att andra skall ha samma åsikt så att man kan lägga personen i ett fack. Man vet då hur man skall förhålla sig till personen, eftersom andra tydligen tänker samma och det blir ett belägg för hur man skall bete sig i fortsättningen gentemot personen.

* Avundsjuka. Personen i fråga har alltså en egenskap eller ett beteende som du är avundsjuk på och snackar skit om detta för att folk inte skall tro att du bryr dig. Att det är en världslig sak för dig och att du skiter i vilket. Egenskapen eller personen du offentligt sett försöker trycka ner på något sätt är egentligen en förebild till dig som du själv inte klarar av att erkänna. Du vill ha andra saker och/eller egenskaper som personen har, som inte du har etc.

* Vilja att hitta någon som delar ens åsikt. Då slipper du vara ensammast i världen om att tycka illa om en person om flera delar din uppfattning. I en grupp, exempelvis på arbetet, om alla hatar en person helt plötsligt, är det mycket lättare att kicka dem eller frysa ut dem ur gruppen. Det är lättare att demonstrera och vägra saker på jobbet om du kan få alla att tycka illa om ett beslut eller en kollega. Här blir dock skitsnacket nästintill mer som mobbning.

* För att framhäva sig själv och vara nedlåtande mot andra så kan skitsnack ses som ett alternativ. Du berättar då om andras brister som antingen är exakta eller överdrivna för att framhäva dig själv som perfekt, oövervinnerlig och felfri. Samtidigt som andra blir sågade.

* Eller så snackar man helt enkelt skit om en person för att man själv tycker de har en konstig personlighet enligt dina egna värderingar och åsikter, eller för att man är besviken på personen i ett eller flera sammanhang. Då snackar man helt enkelt skit för att ge den personen dåligt rykte och bli illa omtyckt av andra också.

* Sista saken jag kommer på när det gäller skitsnack är att man gör det för att informera sina vänner om ett beteende, exempelvis att vara otrogen mot någon annan, för att dina vänner inte skall begå samma misstag själva. Det är alltså mer som en informativ och kärleksfull anledning då man vill förebygga att vänner blir ledsna eller bedragna etc.

Vad tror du? Vilken anledning finns det till varför du själv snackar skit? Finns det någon mer anledning än de jag lyckades brain-storma fram just nu, om varför människor snackar skit om varandra?

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Mina andra boggar

Etiketter