Prenumerera!

Ravaged på Spotify

Ravaged på Spotify
Klicka på bilden för att lyssna på mitt band

Klicka på bilden för att komma till våran officiella hemsida!

Populära inlägg

GILLA PÅ FACEBOOK GENOM ATT KLICKA HÄR! Instagram Echoes Of My Thoughts Följ min blogg med Bloglovin

Kontakta mig

Namn

E-post *

Meddelande *

Kommande gig med Ravaged

Roon Don L. Lee. Använder Blogger.
onsdag 31 oktober 2012
För inte så längesedan publicerades en video på internet och på tv angående hur dåligt vårat nya läkemedelssystem fungerade. Egentligen tycker jag att ni skall kolla på klippet själva och läsa artikeln, för det känns meningslöst att skriva av allt här en gång till, när det redan finns liksom (se länken nedan).

Hur som helst så handlar det om att man har börjat med ett nytt läkemedelslager i VG-regionen för en central  transport av läkemedel till alla kringliggande sjukhus i regionen. Dessvärre så började detta system också krångla något ofantligt, precis som allt som verkar införas i sjukvården. Precis som i alla andra fall när tekniken och konstnadeseffektiva tankar är så sjukt bristfälliga så är vi som personal ständigt tvungna att städa upp efter dessa misslyckade beslut. Gäller även sjukhuspolitiker och andra miffon som bestämmer över våran verksamhet och våran budget, utan att veta något om dem.

I detta fall fungerade systemet med läkemedel så förbannat illa att endast maximalt 30% av alla beställda läkemedel kom fram inom en rimlig tid till den avdelningen de skulle till. Problemet var också att vanliga läkemedel som används tusentals gånger varje dygn på våra sjukhus, precis som exempelvis Panodil, saknades. Man får då springa runt på hela sjukhuset och tigga läkemedel från andra avdelningar för att inte patienten skall bli lidande. Man får ringa och boka taxi med tabletter mellan sjukhus för att patienten skall få sin dos under samma dygn som denna ordinerats. Dessvärre blir omvårdnaden lidande, då man som sjuksköterska får lägga ännu fler timmar på meningslösa administrativa uppdrag på en verksamhet som de ansvariga inte kan hantera, vilket gör att ännu mindre tid kan läggas på omvårdnads nära arbete och dokumentation än vad det redan gör. Med tanke på att alla som arbetar i dagens sjukvård redan är överbelastade och administrativa så leder denna brist till en ännu större irritation hos sjukvårdspersonalen, framför allt oss sjuksköterskor som både skall ansvara för omvårdnaden och för medicinska ordinationer och ändå tjänar piss-dåligt efter 3 års studier för att bli legitimerad sjuksköterska.

Då den ansvariga idioten för detta företag senare intervjuas så funderar man på vilket som vore bäst av ett nackskott eller bryta alla ben i hans kropp och låta honom ligga på en brits från akuten i korridoren på en vårdavdelning under evig tid? Synd att det finns så många idioter som styr vårat arbete. Tragiskt är det.

Här är länken med artikeln och videon från detta inslag:
http://www.svt.se/nyheter/regionalt/vastnytt/lakemedelsleveranser-allvarligt-hotade-i-varas

Fotnot: Videon är inspelad på Intensivvården på Norra Älvsborgs Länssjukhus, där jag själv arbetar, och inkluderas av intervjuer med mina kollegor.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Mina andra boggar

Etiketter