Prenumerera!

Ravaged på Spotify

Ravaged på Spotify
Klicka på bilden för att lyssna på mitt band

Klicka på bilden för att komma till våran officiella hemsida!

Populära inlägg

GILLA PÅ FACEBOOK GENOM ATT KLICKA HÄR! Instagram Echoes Of My Thoughts Följ min blogg med Bloglovin

Kontakta mig

Namn

E-post *

Meddelande *

Kommande gig med Ravaged

Roon Don L. Lee. Använder Blogger.
torsdag 21 februari 2013
Som ni alla fotbollsfans där ute redan känner till så är det inte ofta Arsenal tar hem en titel. I alla fall inte under de senaste åren. Inte ens de minsta och minst betydelsefulla cuper och turneringar som man ställer upp i klarar man av att vinna. Knappt ens gå till semifinal. Visst att man inte kan vinna varje år och alla lag kan inte alltid vinna, men däremot är det rätt unikt att man kan klassas som ett av världens bästa lag och ändå inte ens vara i närheten av titlar under flera år! Man har haft en Unbeaten säsong till exempel där man även hade ett nästintill osannolikt lag på pappret. Där stod namn som Vieira, Bergkamp, Henry, Sol Campbell, Ashley Cole, Pires, Ljungberg och Lehmann. Dessutom hade man avbytare som inte bara satt på bänken utan kunde även gå in och avgöra matcher och matchbilden i sig, något som Arsène Wenger aldrig lyckas med.

Jag hävdar bestämt att Arsenal går så dåligt av den enda anledningen att man spenderar för lite pengar på nya värvningar, man har för mycket tålamod med "juniorerna" som inte tillför något och säljer alla spelare som blir etablerade stjärnor. 

Nu är det dags att rangordna Arsenals trupp med namn och klassificera dem efter deras genomsnittliga prestationer för att visa den fulla potential som kan förväntas av en startelva på pappret före matchstart relaterat till hur bra/nyttiga/produktiva spelarna brukar vara för laget och toppkvallité internationellt sett:

Femmor:
1 Wojciech Szczesny - Stjärnmålvakt trots sin ringa ålder som allt som oftast räddar sitt lag.
19 Santi Cazorla - Fantastisk inställning, underbar och komplett spelare. Än av de få som skjuter utanför straffområdet.
3 Bacary Sagna - Högerbacksgiganten som är oersättlig. Fungerar även felfritt som mittback. Underbara inlägg, kämpaglöd och vilja.
5 Thomas Vermaelen - Mittbackskollos och lagkapten som ej kan petas då han är bästa mittbacken. Fungerar även som vänsterback med bra inlägg och stenhårda avslut.

Fyror:
4 Per Mertesacker - Killen som kom in som back-up till Koscielny, men som mer eller mindre brukar peta honom numera, då han är stabilare och gör inte lika många självmål.
28 Kieran Gibbs - Nästan i samma klass som Clichy och Cole.
8 Mikel Arteta - Underbar spelfördelare och frisparksskytt från förra året som av någon sjuk anledning denna säsongen blivit ersatt av Diaby, Cazorla och Whilshere. 
10 Jack Wilshere - En av många spelfördelare, dock en av de bättre. Är dock skadad en del och blir kanske aningen ojämn i sitt spel, därav ingen 5:a, men helt klart potential att bli det och ta plats som en av världens bästa på sin position.
12 Olivier Giroud - Den ensamma killen på topp. Spjutspets som gör mål med alla kroppsdelar. Blir dock alldeles för ensam på topp då mittfältet endast består av spelfördelare och inte kantspelare, varför understöd sällan ges. Dock gör han ett mycket bra jobb på egen hand.

Treor:
6 Laurent Koscielny - Självmålskungen som är ojämnare än vad man kan tro att en ordinarie mittback i Premier League kunde vara.
17 Nacho Monreal - Nyförvärvet som efter 3 matcher och endast ett par dagar i klubben innan debut, visat prov på mycket goda fotbollsegenskaper. Lätt tusen gånger bättre än Santos och skulle säkert kunna peta även Gibbs om det inte vore så att denne ses som Number One just nu.
7 Tomas Rosicky - Killen som alltid skadar sig 3-4 gånger i månaden. Gör få matcher från start eftersom det är så fantastiskt givande att ha 4 spelfördelare samtidigt på planen, som centrala mittfältare i ett fem-manna-mittfält, enligt Wenger. Rätt usel inhoppare, men när han är frsäch och på topp är han en bra tillgång. Dock händer detta inte ofta/säsong.
9 Lukas Podolski - En riktigt bra striker som tvingas slicka kantene i Wengers "nya" formation. Hade lätt fått högre betyg om vi använt honom som den offensiva kraft han är. Det enda rätta är att ge honom antingen en Henry-roll, där han får skära in från kanten och avsluta eller i en vanlig 4-4-2 uppställning tillsammans med Giroud eller Walcott exempelvis. Dessa två forwards är helt olika i sin spelstil och hade varit ett bra kompliment till Podolski.
14 Theo Walcott - En ojämn och snabb kille som växlar mellan att vara skyttekung och kantslickare. Verkar ha svårt att hitta sin roll i laget och är antingen helt osynlig i 90 minuter eller fantastisk. Varför kan man inte byta ut honom någon gång istället för att varje match envisas med att byta ut Podolski, när denne ofta är bättre, stabilare och arbetar mer för laget?!
15 Alex Oxlade-Chamberlain - En bra yttermittfältare som gjorde ett fantastiskt starkt genombrott när han fick chansen, men petades snart och förpassas till bänken eftersom Wenger som sagt var gärna har 4 spelfördelare på mittfältet samtidigt tillsammans med en utbytsbar forward (Podolski).

Tvåor:
24 Vito Mannone - Visade att han hade potential att vakta målet för något år sedan när alla Arsenalmålvater verkades vara skadade samtidigt. En efter en fick chansen mellan stolparna och en efter en sumpade chansen. Så kom Mannone och visade sig vara bättre än Fabianski. När även han skadade sig fick den omtalade Szczesny (som officiell fjärdemålvakt) chansen och har behållit den sedan dess.
25 Carl Jenkinson - En stabil medelmåttig högerback, med riktigt dåliga inlägg.
2 Abou Diaby - Lång och i vägen. Vad gör han som är så bra, när det inte märks att han är på planen och han inte gör något som de andra 3 spelfördelarna brevid inte klarar av?

Ettor:
21 Lukasz Fabianski - Världens klantigaste och mest ovärda andramålvakt. Skulle passa bättre på bänken i div 3.
18 Sebastien Squillaci - Köptes som en mittbacksreserv och slutade utanför truppen.
16 Aaron Ramsey - Ung kille som fortfarande inte har blivit bättre än en medelmåtta. Skulle säkert klara av att spela i Championchip.
23 Andrey Arshavin - Ryssen som bara gnäller och är i särklass sämst i världen på försvarsspel samt att arbeta för laget! Världsklasspelaren från VM som blev en flopp.
22 Francis Coquelin - Har inget att säga. Gör varken bu eller bä och spelar rätt sällan.
27 Gervinho - Ojämn offensiv "kraft" som gjorde det bra innan Giroud kom in i laget.
29 Marouane Chamakh - En forward som ersatte Robin Van Persie en kortare period när han kom då denne var skadad. Har sedan Robins återkomst förpassats till bänken och nu även till utlåning. Har aldrig kommit upp till ens 50% av klassen han hade innan dess att Wenger bestämde sig för att peta honom för Van Persies räkning istället för att köra med två vassa forwards.
52 Nicklas Bendtner - Förmodligen världens mest överskattade och överdåliga sop-forward det senaste hundra åren! Hur man kan vara så fullkomligt värdelös år efter år efter år och fortfarande tillhöra truppen (under utlåning för tillfället) när man inte ens är lite bra en mach per år?!
xx Denilson - Ännu en meningslös mittfältare som anses vara talang men som aldrig blommar ut. Precis som Bendtner borde han ha avskedats per omgående för cirka 5 år sedan.
20 Johann Djourou - Den absolut sämsta mittbacken i hela världen! Skandal att även denna spelare anses kunna vara back-up i Premier League.
30 Ju-Young Park - Införskaffad forward som floppat sedan signaturen sattes på kontraktet.
31 Ryo Miyaichi - Vem är detta? Vad gör han här? Varför är han utlånad direkt efter han köptes?


På målvaktsfronten har vi en stjärna och två såll, vilket inte håller på den här nivån. Slutdiskuterat!

Som ni ser har vi alltså en av våra ordinarie mittbackar Koscielny, som är så oerhört ojämn att han endast kan få en 3:a eftersom han blandar och ger så mycket, vilket innebär att han är i särklass den som är bäst på självmål och skapa missförstånd av alla i hela truppen. Spelare som Santos och Djourou skall helst inte ens nämnas i detta sammanhang då man diskuterar fotbollsspelare, eftersom de snarast borde lägga sina misslyckade "karriärer" på hyllan. Man kan säga att våran ordinarie fyrbackslinje håller Premier League nivå allt som oftast, men så fort någon saknas så saknas även hela talangen för att spela fotboll.

Mittfältet består av sammanlagt 4 spelfördelare (Wilshere, Arteta, Cazorla och Diaby) vilket i sig innebär att det är två för många för att startelvan skall vara normalt utformad för anfallsinriktad fotboll. Allt som oftast är tre av dessa eller alla fyra med samtidigt, vilket gör att ingen vet vem som har vilken roll, om man jämför med förra året då man hade Arteta som den ordinära spelfördelaren, vilket han skötte ypperligt. Även fixstjärnan Van Persie lät honom skjuta frisparkarna! Därefter så köpera man Cazorla som spelfördelare, vilken egentligen kanske ligger snäppet över Arteta. Dock har man glömt att man tydligen även tycker att Wilshere och Diaby kan ses som spelfördelare? Jag är dock fast besluten vid att man skall köra 4-4-2 med offensiva yttrar och ytterbackar istället för den 4-5-1 som man kör nu. Dagensmittfält består av ett gäng statyer som marscherar fältet fram på linje med en ensam frontman som inte får någon hjälp. Man använder sig inte ens av de offensiva anfallsriktade spelfördelarna Arteta, Cazorla och Wilshere på mitten istället för att ha två av dem på varsin kant i ett fyrmannamittfält. Diaby kanske man skulle sälja tillsammans med Arshavin, Denilson och Ramsey till exempel.

Vad gäller Arsenals ensamma forwards så går det inte så mycket frammåt. Varken med målskyttet eller anfallsspelat i sin helhet. Giroud gör det bra på topp, helt klart. Walcott har också gjort bra matcher som ensam center. Dock skall Podolski vara här snarare än på en kant där han inte används särskillt mycket i spelet, alltid blir utbytt efter 70 min och inte får visa sina offensiva egenskaper tillräckligt. Bendtner i laget är fortfarande ett skandalöst skämt!

Detta är det faktum varför Arsenal går så dåligt. Man har för få spelare som håller måttet i Premier League. Det är fler spelare som ligger på nivå tre och neråt än på nivå tre och uppåt. Majoriteten av spelare är alltså inte bara för dåliga för Arsenals A-lag utan även betydligt mycket sämre för att spela i Europa, Premier League eller ens få möjlighet att sitta på bänken. Avbytare som inte tillför något. Som inte har det extra. Som bara ersätter den utbytta spelaren med fräsch kondition men kompenserar detta med en riktigt vidrig spelintelligens och enormt låg spelintelligens.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Mina andra boggar

Etiketter