Prenumerera!

Ravaged på Spotify

Ravaged på Spotify
Klicka på bilden för att lyssna på mitt band

Klicka på bilden för att komma till våran officiella hemsida!

Populära inlägg

GILLA PÅ FACEBOOK GENOM ATT KLICKA HÄR! Instagram Echoes Of My Thoughts Följ min blogg med Bloglovin

Kontakta mig

Namn

E-post *

Meddelande *

Kommande gig med Ravaged

Roon Don L. Lee. Använder Blogger.
måndag 25 april 2011
"Enligt beräkningar gjorda av IPCC – Intergovernmental Panel on Climate Change – kommer havsvattennivån fram till år 2100 att stiga med mellan nio och 88 cm och troligast hamna på ett medelvärde om 50 cm, som en följd av den globala uppvärmningen och smältande istäcke.

Kanske har den belgiske arkitekten Vincent Callebaut åtminstone en del av lösningen till hands. Han vill satsa på flytande städer för framtidens landlösa."

Detta skriver ALLT OM VETENSKAP.SE på sin hemsida. I det stora hela vill ovanstående alltså bygga städer som flyter för alla som människor som i framtiden då kan bli utan land. Siffrorna som nämnts ovan låter kanske lite väl fjuttiga, men faktum är att det kan bli katastrofala följder på en del håll i världen. Då skall dessa flytande städer vara till hjälp för alla dessa miljontals människor. Läs gärna hela den intressanta artikeln som finns att finna längst ner i slutet av inlägget, där även bilden är hämtad ifrån.

Så över till vad detta inlägg egentligen skall handla om, nämligen en del av dagens samhälles struktur och funktioner. Som jag har skrivit tidigare i bloggen så har alla människor säkert väldigt många åsikter om många saker om hur ett samhälle skall vara och alla kommer inte få sin vilja igenom så att alla blir nöjda. Någon kommer alltid att vara missnöjd. Något kommer alltid kunna ändras. Allt är relativt som vanligt..


Det finns saker som kan tyckas lite egendomliga dock. Ta bara en sådan enkel sak som arbetslöshet och invandrarpolitik. Skulle man se alla arbeten som sysselsättningar istället för jobb skulle det vara lättare att ordna fram jobb åt arbetslösa. De som redan arbetar och har arbeten blir ju ständigt utbrända. Varför inte då slänga in lite arbetslösa på vidareutbildningar och ge dem jobb, så att vi som redan har jobb har ork, vilja och energi att arbeta tills vi är 65 år på samma arbetsplats. Det behöver ju inte vara så komplicerat, för de flesta är nog bara glada att de har något att göra (sysselsättning, samma sak som ett arbete borde vara) och får lite pengar för överlevnaden. 

Jag skall här även klargöra att jag tycker fortfarande att arbetslösa skall gå klart grundskolan och få godkända betyg, lära sig svenska (för att kommunicera på bl.a. svenska arbetsplatser!) samt aktivt söka jobb för att på så vis behålla sin a-kassa. Söker man inte jobb skall man inte heller ha några pengar. Så enkelt är det. Du får ju endast a-kassa för att du skall överleva och inte för att du skall få pengar utan att göra något vettigt. Annars hade ju alla velat vara arbetslösa om man blev miljonär på det. Hur många där ute i världen skulle inte förtidspensionera sig om de vann 25.000 i månaden i 25 år? Förmodligen alla som inte har ett jobb där de trivs och alla som börjar närma sig pensionsåldern. 

Vad jag vill säga är att många skulle säga upp sina jobb och få lön för sin fritid, precis som de arbetslösa som aldrig söker jobb har. Men om man väljer ett yrke man trivs med är denna tanke relativt meningslös då man faktiskt får betalt för sin favoritsysselsättning, alltså sitt arbete. Gillar du att laga mat exempelvis; bli kock så får du betalt för din hobby, precis som fotbollsprofsen.

Hur skall man då kunna få fler jobb? Jo, ett exempel är de som går runt på hösten och våren exempelvis och blåser bort löv överallt. Varför inte ge ett par krattor till en grupp människor utan arbete som på så vis även får något att göra, frisk luft och motion? Folk hade inte behövt vara arbetslösa om man bara hade engagerat sig i att ge dem arbeten. De får ju ändå betalt; a-kassa, så varför inte slänga på en tusenlapp om de krattar löv åt kommunen? Som sagt var; frisk luft, motion, något att göra samt en god gärning. En känsla av att vara behövd.

Angående invandringen så har jag absolut inget emot den i sig, då alla människor är lika mycket värda och har lika mycket rätt att bo i Sverige så länge man uppför sig, förstår språket och i vissa fall tar seden tid man kommer. (Långt ifrån alla så kallade "ur-svenskar" uppför sig inte heller, det är jag medveten om!). Men då det inte ens finns bostäder och arbeten till alla svenskar? Hur går det då med invandrare som kommer hit? Jag pratar om exempelvis filmen "Se upp för dårarna" där en oerhört duktig kirurg invandrar till Sverige men i brist på arbete får jobba som tunnelbaneförare. Hur tänker man då? Använd dessa personer där de behövs och tro mig, bra läkare behövs! Bara på NÄL slutade 111 överläkare och man anställde 11 nyanställda, vilket innebär ett underskott på 100 personer om man jämför med hur det såg ut tidigare. 

Jag vet även att det finns invandrare som söker svensk sjukvård i väntan på asylbesked. Inget fel i det. Problemet är bara att den personen i fråga fick vänta 2 år på beskedet och under tiden fick mycket svensk sjukvård av olika anledningar. När dessa två år har gått så bestämmer man sig för att skicka tillbaka personen varifrån den kom. Vad är detta för människosyn? Hjälper man någon som söker asyl med svensk sjukvård under 2 års tid så kan man väl inte porta dem sedan?

Åsikterna är i alla fall många och man kan vända å vrida på detta fram och tillbaka, precis som det mesta. Vad tycker du om invandringen, arbetslösheten och de flytande städerna?

Här är artikeln jag nämnde ovan från ALLT OM VETENSKAP.SE, där även bilden är hämtad:

http://www.alltomvetenskap.se/index.aspx?article=3480

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Mina andra boggar

Etiketter