Prenumerera!

Ravaged på Spotify

Ravaged på Spotify
Klicka på bilden för att lyssna på mitt band

Klicka på bilden för att komma till våran officiella hemsida!

Populära inlägg

GILLA PÅ FACEBOOK GENOM ATT KLICKA HÄR! Instagram Echoes Of My Thoughts Följ min blogg med Bloglovin

Kontakta mig

Namn

E-post *

Meddelande *

Kommande gig med Ravaged

Roon Don L. Lee. Använder Blogger.
torsdag 27 maj 2010

Det är inte mycket man vet om hur livet ska bli, om vad vi alla har framför oss. Vad vi alla kommer att gå igenom och vad vi kommer att lära oss under tiden det pågår. En sak som vi alla vet är i alla fall att vi föds och vi dör. Frågan är inte OM vi dör, utan snarar när och hur det kommer att gå till. Lite deprimerande kan tyckas och visst, det håller jag absolut med om, men det är ändå så det är. Något ska man dö av en dag.

När den dag inträffar vet man inte, men det hade väl ändå det mest perfekta att dö smärtfritt när man är gammal och är nöjd med livet man har levt. Att man har hunnit med det man själv vill, att man har varit den man är och så vidare. Tänker inte gå in på detta så mycket mer än såhär faktiskt. Mest bara upplysa om alla läsare att ta vara på det liv ni en gång fått och göra det bästa av det. Att njuta. Att andas.
Att leva ut sina drömmar och inte drömma bort sitt liv.

Här är några saker som kan vara intressant att ta ställning till inför den dagen då döden infaller. Förmodligen inget man egentligen vill ta ställning till, framförallt inte om man är ung och hoppas själva att de kanske kommer leva uppemot en 60-70-80 år till. Inget man dock kan garantera. Dessa saker är dock några saker som man själv kan påverka och välja, kanske mest vad gäller patienter i palliativ vård eller liknande. En del bryr sig kanske mindre om det och låter det bli som det blir. En del låter anhöriga bestämma. En del följer sin religion. En del vill välja själva hur det ska vara.

Saker att fundera på är i så fall:
* Önskan att krimeras och plats att släppa ut askan på/bevara den i unan.
* Dödsannons, med speciellt dikt, text, figur.
* Dödshjälp, aktiv sådan är dock inte tillåtet i Sverige. (Det går t.ex. att få hjälp med att ta livet av sig i andra länder).
* Beslut om 0-HLR (att vid hjärtstopp inte starta hjärt-lungräddning, doktor som bestämmer detta, men du själv kan påverka detta så länge du är 110% införstådd med vad du säger, förstår vad det hela innebär samt är kapabel att fatta sådana beslut på egen hand).
* Begravningsgudstjänst, speciella sånger, tal, blommor, gravsten etc.
* Val av begravningsplats och kyrkogård.
* Tillåta att organ transplanteras till andra, för att på så sätt kunna "leva vidare" eller att "göra en sista god gärning" för någon annan.
* Själv ta emot organ eller blod vid livshotande tillstånd.
* Överlåta sin kropp till forskning.
* Att vilja dö ensam eller att vilja ha anhöriga nära hos sig.
* Dö hemma, på sjukhus, på hospice eller på äldreboende t.ex.

Inga roliga beslut att fatta, speciellt om man själv anser sig som ung och helt frisk. Saker som man kanske har tänkt på någon gång, men som man inte kunnat fatta ett beslut om ännu. Vi har diskuterat en del om detta i skolan i alla fall kan jag ju säga för er som undrar.
Rätt tråkigt inlägg kan tyckas, ber om ursäkt för detta i så fall... Posted by Picasa

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Mina andra boggar

Etiketter