Prenumerera!

Ravaged på Spotify

Ravaged på Spotify
Klicka på bilden för att lyssna på mitt band

Klicka på bilden för att komma till våran officiella hemsida!

Populära inlägg

GILLA PÅ FACEBOOK GENOM ATT KLICKA HÄR! Instagram Echoes Of My Thoughts Följ min blogg med Bloglovin

Kontakta mig

Namn

E-post *

Meddelande *

Kommande gig med Ravaged

Roon Don L. Lee. Använder Blogger.
tisdag 25 maj 2010











Kan ju börja med att säga att programledarna som vanligt håller låg nivå i den här tävlingen:
1). Skaffa vettiga frisyrer.
2). Skaffa vettiga kläder.
3). Lär er prata engelska om ni ändå tänker försöka. Det heter fortfarande ”This” och inte ”Diss”.
4). Hitta på vettiga skämt.

1. Run Away – Moldavien
Coolt kraftfullt synth-intro. Coolt med en violinist som spelar fiol själv i början. Medryckande låt. Lite udda med en kille som spelar en rätt fräck saxofon-slinga men dansen de gör är lite oporrig om man säger så. Låter som de sjunger; ”åhh, folket!” i refrängen. Sångerskan har rätt störd klädsel. Rätt coolt målad runt ögonen är hon. Hyfsat bra utträdande. Låten är ganska snabb och mycket enformig melodi.

2. Lost And Forgotten – Ryssland
Smörig och ganska töntig låt tycker jag. Det enda som är bra i låten är nog gitarren och rösten han har, men inte det han sjunger. Förstår inte vitsen med att den ska snöa på scen och sedan övergå i en blåst? Varför han inte fixa till sig lite i håret när han ändå ska sjunga inför halva världen? Varför hålla upp ett svartvitt foto som är av sämre kvalité än en halvtaskig pappersutskrift med halvtaskig färgpatron? Varför inte ha lite mer känsla och skaffa fram ett riktigt bra foto istället?! Lite Lady och Lufsen-varning på sången.

3. Siren – Estland
Sångaren har ett lite udda rörelsemönster och helt sjukt fula danssteg. Låten baseras på en enligt mig ganska störande melodi och en sång som vem som helst hade kunnat sjunga. Skrämmande att detta var det bästa de hade att komma med i Estland. Kören är under all kritik, precis som texten. Urdåligt skulle jag säga rakt igenom!!

4. Horehroine – Slovakien
Ganska spännande start på låten. Ger mig lite minnen från tv-programmet ”Simpor och grodfötter”. Ganska tom musik som mest innehåller trummor och flöjt känns det som. Inte mycket fart egentligen. Vart tog all schlager vägen?! Vad kallar man detta för musikstil? Sångerskan sjunger skapligt i alla fall.

5. Työlki Ellää – Finland
Två vitaklädda sångerskor, varav den yngre av dem ser aningen mer spännande ut. ;o) Låt som börjar långsamt och sedan ökar successivt i tempo och låten drar igång i ett hyfsat skönt gung. Känns lite mer som om det skulle kunna ha varit filmmusik snarare än något annat. Ändå en klämkäck och trallvänlig låt, något som jag själv brukar vara svag för. Så även i detta fall. Synd att de sjunger på finska dock.

6. What For? – Lettland
Börjar som en medelmåttig, halvtaskig ballad som inte utmärker sig speciellt. Finns redan under första halvminuten många låtar som börjar mycket bättre. Och detta förbannade handklapp som ska vara med överallt i alla låtar. Varför? Hon sjunger inte perfekt och faktum är att det låter lite halvfalskt. Tjatig text. Enformig melodi.

7. Ovo Je Balkan – Serbien
Varför ska han sjunga vibrato på alla toner han tar? Hur kan man ha en sådan helt överjävlig frisyr? Flickorna ser ut som barbiedockor. Låten är riktigt dålig och fruktansvärt störande. Dessutom ser sångaren värre ut än självaste Ronaldo i fotbolls-VM 2002 och då är det inte speciellt vackert… Undrar om låten heter ”Jag, Ove från Balkan” om man översätter den till svenska?!

8. Thunder And Lightning – Bosnien
En låt som börjar ganska trögt men blir lite skönare när trummorna kommer igång. Ganska ”vanlig” popröst, med faktumet att han uttalar alla S kraftigt och blir ganska störande tycker jag. Ännu en ganska smörig låt à la Nickleback. Han spelar playback på gitarrsolot vilket innebär att han lika gärna kunde lämnat gitarren hemma. Ganska tung virveltrumma.

9. Legenda – Polen
Dansarna har på sig rätt knepiga kläder. Låten börjar väldigt segt och blir liksom inget mer. Lite coolt när de både sjunger kanon och körar i slutet, precis som när han håller fast en tjej mot sin kropp där på slutet. Låten lyfter en aning mot slutet faktiskt. Rätt skapligt. Lustigt och udda att alla dansar med ett rött äpple i början som de tar ett bett i.

10. Me And My Guitar – Belgien
Lyssnar man på bara på låten skulle man kunna tro att någon som exempelvis Ronan Keeting eller Nick i Backstreet Boys hade blivit trubadur. Smörigt men bra. Ganska skön låt och halv-hes röst. Han sjunger om sig själv och sin gitarr. Rätt trallig låt. Kommer kanske inte att bli mycket större än att vara med i melodifestivalen. Kan vara en riktig underdog dock.

11. My Dream – Malta
Sångerska med rätt skön röst. Tycker det är ganska coolt med lite rök i bakgrunden. Jag gör vissa kopplingar till ”Is it true?” som Island tävlade med nyligen, där (vackra!) underbarnet Yohanna sjung. Fräckt framträdande och jag gillar faktiskt fågeln som dyker upp mot slutet. Kraftfull power-ballad ändå, som jag ändå skulle acceptera om de gick till finalen.

12. It’s All About You – Albanien
Farlig och skön röst. Svängig melodi och skön dans. Lätt att hänga med i och lätt att gilla. Skulle definitivt uppskatta om denna låt skulle gå till final, mest för rösten och trallvänligheten. Hade säkert gått att göra denna låt lite bättre ändå, men den är ändå helt okej.

13. Opa – Grekland
Opa Opa, eller vadå? I så fall tycker jag att det är ett oerhört dåligt förslag att försöka efterlikna denna! Ett gäng killar som ska se snygga, bruna, starka och sexiga ut. Kan hända att de lyckas. Som i så fall är det enda som de lyckas med. En typisk låt som kan tänkas bli spelad en del på krogen i framtiden, eftersom det förekommer så mycket skit där. Alltså folk som inte borde ha skivkontrakt ändå har det. Tråkigt. Dåligt. Töntigt.

14. Há Dias Assim – Portugal
En ung tjej som sjunger med rätt bra inlevelse ändå. Bra hes och skön röst. Hade även vart bättre om hon sjung på engelska kan jag tycka. Känns som något av en latino-ballad. Jag tycker det blir lite för mycket vibrato på vissa ställen. Hon har en rejäl pipa, visar hon ibland, men sången blir tyvärr lite för tråkig. Lite för enformig.

15. Jes Ja Imam Silata – Makedonien
Riktigt rockig låt med sköna, halvporriga dansare. Kraftfull sång. Hade verkligen varit bättre med engelsk text! Låten blir något sämre med rappen i, men ändå låter det ganska coolt. Denna låt gillar jag. Skönt gitarr solo av en duktig gitarrist. En låt jag verkligen hoppas på till finalen! Bra jobbat. Smakfullt!

16. Butterflies – Vitryssland
Stilren början på låten. Anmärkningsvärt att Robert Wells spelar piano. Skön kombination av röster i refrängen. Sångare nummer två presterar bättre på verserna än han med basrösten som startar låten. Riktigt coolt med fjärilsvinar på dem i olika färger! Riktigt grymt faktiskt. Gillas verkligen!

17. Je Ne Sais Quoi – Island
Okej synth i introt. Bra röst har hon. En låt som byggs upp mer och mer. Tycker nog dock att melodin är bättre än texten, vilket är ett fall framåt med en sådan röst. Versernas text passar något bättre iaf. Tydligen en av körtjejerna till ”Is it true?” med Island, vilket ger mig funderingar på att det är hennes röst som är övermäktig och inte Yohannas? Rösten slår dock det mesta. Grymt bra falsett. Liky, liky.

Till final: Bosnien, Moldavien, Ryssland, Grekland, Portugal, Vitryssland, Serbien, Belgien, Albanien och Island.

Vad tycker du om alla dessa bidrag och de som gick till finalen?
Tell me now!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Mina andra boggar

Etiketter