Prenumerera!

Ravaged på Spotify

Ravaged på Spotify
Klicka på bilden för att lyssna på mitt band

Klicka på bilden för att komma till våran officiella hemsida!

Populära inlägg

GILLA PÅ FACEBOOK GENOM ATT KLICKA HÄR! Instagram Echoes Of My Thoughts Följ min blogg med Bloglovin

Kontakta mig

Namn

E-post *

Meddelande *

Kommande gig med Ravaged

Roon Don L. Lee. Använder Blogger.
tisdag 21 juli 2009

"Många hemsidor tipsar också om bästa sättet att ta sitt liv och lägger upp bilder på självmordsplatser, till exempel broar."


Läste i dag en artikel i tidningen TTELA från måndagen den 20/7, där det stod en intressant artikel.
Artikeln handlar om att "polisen och räddningstjänsten får allt mer att göra med självmordshot. Ofta handlar det om unga som anonymt ropar på hjälp på nätet [...]".
- "Ibland har man kanske bara ett namn och ålder att gå på, ett namn som kanske bara används på nätet, säger Hans Nilsson, länsvakthavande för polisen i Skåne och Blekinge".
"Sedan den 1 juni har polisen i Skåne och Blekinge gjort 109 utryckningar på misstänkta självmordslarm. I fyra av dem kom man försent, personen var död".

Min personliga åsikt är att det är fördjävligt att människor kan må så dåligt att de väljer att inte fortsätta leva överhuvudtaget. Självmord är i dagens samhälle inget nytt, eftersom att jag förmodar att de flesta vet att det förekommer lite då och då. Varje gång är en gång för mycket, vilket tyder på att det har varit väldigt många för mycket självmord redan nu. Dessutom blir inte ens omgivning varken lyckligare eller gladare av att deras anhöriga tar sitt eget liv... En flykt från verkligheten i brist på andra lösningar på "livs-problemen".
En annan sak som är mycket anmärkningsvärt och som detta blogg-inlägg egentligen bygger på är följande:

"På nätet flödar det också självmordssajter med tips om allt från hur man klär sig för sin död till hur man raderar sin näthistorik, bloggar, bilder med mera. Många hemsidor tipsar också om bästa sättet att ta sitt liv och lägger upp bilder på självmordsplatser, till exempel broar." [...]

Hur fan kan man vara så sjuk i huvudet att man gör något sådant? Det borde ju vara brottsligt att skapa sådana hemsidor! Medhjälp till självmord borde väl vara nästan lika illa som mord, för det är ju egentligen det samma. Enda skillnaden är ju att du lägger mer ansvar på den enskilda individen som själv utför handlingen istället för du själv begår ett mord.

"Snabbheten på nätet kan också ge triggningseffekt när andra driver på någon som i blogg eller forum uttalat självmordstankar.
- För dem själva har svårt med sitt liv blir det ett slags ställföretagande att någon annan gör det".

Till alla läsare: Det finns hjälp att få. Livet är inte som en saga, även om man ibland skulle önska det. Du kan bestämma över dig själv. Vill du försöka. Vill du att det ska bli bra. Tro på den hjälpen som finns. Tro på psykologen. Om du inte tror på terapin är det meningslöst att använda den, likt effekten av Placebo-tabletter.
Det är lika naturligt att må dåligt i själen som att ha lunginflammation eller hjärtflimmer etc. Det är endast samhället som har gett begrepp som psykolog, psykiatri och psykisk vård så negativa vibbar och gjort dem så negativt laddade.

Fight, Live, Win, Believe, Breath in Life and get Reborn! It's worth all the pain... Posted by Picasa

1 kommentarer:

Så sant, så sant. Det finns fan modebloggar och "experter" om allt, till och med döden. Jag hatar modebloggar som prackar på folk "tips och råd" om stilar som gör folk hjärndöda. Detta är i princip samma sak, bara i mer mordbida former, att tipsa folk om platser etc, istället för att de deprimerade ska få sitta hemma och tänka över sakerna själva. Att det görs till en trend; och trender är många tyvärr alldeles för svaga för.

Skicka en kommentar

Mina andra boggar

Etiketter