Prenumerera!

Ravaged på Spotify

Ravaged på Spotify
Klicka på bilden för att lyssna på mitt band

Klicka på bilden för att komma till våran officiella hemsida!

Populära inlägg

GILLA PÅ FACEBOOK GENOM ATT KLICKA HÄR! Instagram Echoes Of My Thoughts Följ min blogg med Bloglovin

Kontakta mig

Namn

E-post *

Meddelande *

Kommande gig med Ravaged

Roon Don L. Lee. Använder Blogger.
onsdag 20 juli 2011
När man var liten kunde man läsa en serie som hette "Spara & Slösa" som fanns i kamratposten eller något i den stilen. Minns inte helt och hållet, men det hör inte till saken.

Den här gången använder vi dessa två begrepp till att sammanfatta den envägs-kommuniktion som sker mellan sjukhusledning/politiker och svensk sjukvårdspersonal inom den offentliga sjukvården. Det stora problemet i denna ekvation är nämligen ett rejält missförhållande dem emellan, där politker/sjukhusledning på sin sida satsar på "Spara" medan sjukvårdspersonalen anser att professionell sjukvård MÅSTE kosta pengar, alltså "Slösa".

Självklart handlar det inte om att slösa med resurser helt i onödan, på ett meningslöst sätt, utan snarare om att våga slösa/lägga pengar på något som både är viktigt för hela den svenska befolkningens hälsa och välbefinnande samt som räddar liv på ett effektivt sätt.

Eftersom vi som är sjukvårdspersonal är så förbannat lojala hela tiden, mot patienter, anhöriga och kollegor, så försöker vi pussla ihop våran arbetsdag ändå, trots att möjligheterna till att lyckas med detta hela tiden blir sämre och sämre. Anledningen är att resurserna försvinner mer och mer, samt att ingen vill jobba i en bransch som denna, som håller på att förfalla mer och mer för varje dag som går. Det inte våran ledning och våra politiska miffon förstår är nämligen; för att vi ska hinna med det som är absolut viktigast i våran dag som består av stress och känsla av att inte li

Så för att göra diskussionen kort och göra en snabb återkoppling till själva poängen med detta inlägg är alltså; att professionell sjukvård måste kosta pengar, menar vårdpersonalen, medan politiker anser det vara roligare att spara så mycket som möjligt, eftersom de tror att de slösar med pengar för att sjukvårdspersonalen vill rädda liv, slippa stressa och ta förhastade beslut samt kunna tänka och planera sin arbetsdag. Istället vill alltså politiker spara sina små slantar i överflöd, för att de ska kunna ha sin oförskämt höga lön och för att kunna torka arslet med sedlar:


Svensk sjukvård måste få kosta pengar! 
Därför vore det bättre att "spara", förlåt, "slösa" några tusen extra/månad! 
Tack för ordet.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Mina andra boggar

Etiketter