Prenumerera!

Ravaged på Spotify

Ravaged på Spotify
Klicka på bilden för att lyssna på mitt band

Klicka på bilden för att komma till våran officiella hemsida!

Populära inlägg

GILLA PÅ FACEBOOK GENOM ATT KLICKA HÄR! Instagram Echoes Of My Thoughts Följ min blogg med Bloglovin

Kontakta mig

Namn

E-post *

Meddelande *

Kommande gig med Ravaged

Roon Don L. Lee. Använder Blogger.
torsdag 25 augusti 2011
Arsenals inledande program för säsong 2011/12 har på pappret varit tufft. Man har i ligan redan spelat mot Newcastle och Liverpool. Igår var det dags för andra matchen i dubbelmötet mot Udinese som gällde kval till en Champions League plats, vilket vi strax skall återkomma till. Den sista matchen som kvarstår under Augusti månad är ännu en toppmatch, nämligen den mot Manchester United.
Mycket har säkert talat för att Arsenal mer eller mindre skall ha varit chanslösa i dessa matcher, då man säljer stjärnspelare efter stjärnspelare och endast köper in nya talanger. Transfer-fönstret är i och för sig öppet drygt en vecka till, så fortfarande kan det hända saker.

Nu dags att återgå till dubbelmötet mot Udinese. Första matchen var ganska händelsefattig i jämförelse med gårdagens match, som hade ett högt tempo med flertalet chanser åt båda håll. Udinese prickade dessutom in ett par stolpträffar och fick ett offside-mål bortdömt, så dem var inte alls ofarliga. Likaså hade Arsenal många bra lägen att göra mål på, men Udineses målvakt gjorde en bra match och var oftast ivägen.

En bit in i andra halvlek blåser domaren straff i ett läge där det står 1-1 och ett eventuellt mål skulle betyda att Italiernarna hade ett bra läge att fortsätta utöka med fler mål och bättre självförtroende.
Di Natale lade upp bollen på straffpunkten och stegade bakåt från bollen. Blicken riktad mot målet. Mot en ung, relativt orutinerad målvakt hoppandes och viftandes på mållinjen; Wojciech Szczesny!
Di Natale med sin rutin och målfarlighet kändes spontant ha vissa fördelar i mötet dem emellan, men den unge polacken ville annorlunde. Bollen gick vid målvaktens vänstra stolpe, en bra bit från marken, sett framifrån. Likaså gjorde Szczesny, och räddade därmed straffen med en oerhört snygg, svår och viktig räddning för matchens skull. Varför räddningen var svår, var för att Wojciech slängde sig så att han var på väg neråt i sin rörelse och bollen var på väg att gå över honom, men efter en liten vridning i höften fick han upp armarna och låg som en båge i luften. Att han dessutom lyckades slå bollen över målet och upp på taket av nätet bakom ribban är riktigt sjukt jävla bra från den situationen sett.

I samband med denna straffräddning vände matchen. Arsenal kände att man var på gång och avgjorde senare matchen med ännu ett mål. Szczesny blev mer uppenbart Man Of The Match efter denna, även om han redan stått för ett antal kvallificerade räddningar under kvällen. En mycket bra och lovande målvaktstalang som spås han en mycket ljus framtid framför sig. Szczesny gjorde allt rätt i gårdagens match och det insläppta målet hade alla målvakter i världen släppt in, så inget att diskutera om. Ett riktigt snyggt mål i högsta fotbollskonst var det.

Dessutom tycker jag att Arsenals resterande unga lag visade att man kan slå vilket lag som helst så länge spelet fungerar. Mot lag som Manchester United, utan Barthez i mål, brukar det dock vara svårt att få igång spelet och därför vinner man inte heller. Låt oss hoppas det blir annorlunda på söndag då det är dags att möte The Red Devils och göra upp i en tidig liga-final. En oerhört viktig match för dem båda inför fortsättningen av säsongen.

Som slutkläm kan man bara tillägga att det är skönt att se hur stort förtroende Wenger alltid har för sina spelare. Dem är ofta unga och oerfarna, men dem får chansen. Dem får chans på chans på chans, för att han vet att dem kan. Personligen finns det ett par spelare som jag anser inte ens skulle få chansen i A-truppen under en hel livstid, men Wenger tror på dem. Se bara på vilken startelva de ställer upp med i ligacupen, bara ungdomar som skall få rutin inför A-lagssammanhang. Dessutom vinner man även de cuperna.

Jag är glad att Arsenal har Szczesny i mål och inte föreningens gamla, sletna målvaktstränare, vilket vissa föreningar uppenbarligen uppskattar (ingen nämnd, ingen glömd. Hmmmm, vilken föreninga kan det vara?!).
Jag är glad att han tror så starkt på sina spelare och berömmer dem så att dem per automatik även får bättre självförtroende och förbättrar därmed sin prestationsförmåga. Så att dem trivs i klubben och utvecklas spontant eftersom deras prestationer uppskattas och ses av lagkamraterna samt av den som bestämmer, huvudtränaren, eller Managern som i detta fall.

Finns många föreningar där spelare är riktigt bra på exempelvis träningar men aldrig får spela. Finns även exempel där spelare gör riktigt bra A-lagsmatcher men ändå inte har något förtroende från någon i varken laget, tränarstaben eller någon annan i föerningen. Ojdå, jag menar visst mig själv!

Hur som helst, vad tycker ni om Szczesny's insats och hans framtid i Arsenal? (Svara med kommentar längst ner eller klicka i en siffra från 1-5 i skalan här under. 1 är sämsta värdet och 5 det bästa).

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det ser dock ut som att straffen gick mot målvaktens högra stolpe. Inte vänstra...

"Bollen gick vid målvaktens vänstra stolpe, en bra bit från marken, sett framifrån."

Skicka en kommentar

Mina andra boggar

Etiketter