Prenumerera!

Ravaged på Spotify

Ravaged på Spotify
Klicka på bilden för att lyssna på mitt band

Klicka på bilden för att komma till våran officiella hemsida!

Populära inlägg

GILLA PÅ FACEBOOK GENOM ATT KLICKA HÄR! Instagram Echoes Of My Thoughts Följ min blogg med Bloglovin

Kontakta mig

Namn

E-post *

Meddelande *

Kommande gig med Ravaged

Roon Don L. Lee. Använder Blogger.
måndag 21 juni 2010
Gruppspelet börjar gå mot sitt slut och jag har sett långt ifrån alla matcher än så länge i årets turnering, på grund av jobb och annat som kommit i vägen. Världen snurrar trots allt fortfarande, även om det är VM! Dags då att göra en kort resumé av turneringen så här långt:

En turnering som där målvakters tavlor avlöst varandra, där storstjärnor som Anelka skickats hem i ett svajigt Frankrike och där många stornationer underpresterat än så länge.
Till att börja med har det varit ovanligt många målvaktstavlor i denna turnering, där en av dem, nämligen Green, dessutom petades efteråt. Många av dem skyller säkert på antingen bollen eller de där hemska vuvuzelerna som väsnas dygnet runt och förmodligen inte direkt hjälper spelarna att kommunicera med varandra utan missförstånd. En vuvezuela som för övrigt ger i från sig ett ljud av 127 dB enligt Göteborgs Posten. Står det fyra personer runt en ensam person och blåser samtidigt, uppnår man en ljudstyrka på 133 dB. Gränsen för smärtsamma ljud går runt 85 dB för er som inte känner till hur högt detta egentligen är.

Bollen i sig har en bollbana som är svårläst för målvakterna, precis som de tidigare turneringarna, då bollarna blir "modernare" och "modernare" varje mästerskap. EM-bollen för två år sedan var även den svårläst. Detta vet jag då jag själv är målvakt och då vi själva i klubben använt oss av dessa bollar på våra matcher. Problemet är inte att dessa bollar går mycket snabbare i luften än andra bollar. Problemet är att bollen kan ändra riktning helt plötsligt. De vobblar ofta rätt mycket i luften, vilket innebär att bollen under exempelvis de sista fem meterna på väg mot målvakten helt plötsligt kan börja svänga och hamna någon halvmeter åt något håll som du själv inte räknar med som målvakt.

Sedan har det som sagt var uppstått en hel del intriger i framförallt det Franska landslaget, som är ett av de lag som hittills underpresterat i turneringen. Andra lag som man förmodligen även räknat med redan nu skulle vara kvalificerade för slutspelet är Italien och England, som än så länge endast lyckats samla ihop två poäng var av sex möjliga på två matcher, liksom Frankrike som då endast lyckats samla ihop en enda poäng! I nuläget är det bara Brasilien, Argentina och Holland som lyckats med bedriften att samla ihop full pott, sex poäng, under sina matcher. Besvikelsen Spanien, på hör och häpnad 0 poäng, som undertecknad tippat som vinnare av hela turneringen då de på pappret har ett av de starkaste trupperna i världen. Men som sagt så är det målen som räknas i fotboll och som vi alla vet så slår motivation klass alla dagar i veckan!

Svensklagen Nigeria och Elfenbenskusten har satt sig i en något knivig situation och värdnationen Sydafrika är väl in princip redan borta ur turneringen. Personligen tycker jag dock att det är trevligt med lite mindre nationer som visar upp sin styrka och vilja och ligger bra till inför sista gruppspelsomgången. Återkommer när alla åttondelsfinaler är bestämda. Posted by Picasa

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Mina andra boggar

Etiketter