Prenumerera!

Ravaged på Spotify

Ravaged på Spotify
Klicka på bilden för att lyssna på mitt band

Klicka på bilden för att komma till våran officiella hemsida!

Populära inlägg

GILLA PÅ FACEBOOK GENOM ATT KLICKA HÄR! Instagram Echoes Of My Thoughts Följ min blogg med Bloglovin

Kontakta mig

Namn

E-post *

Meddelande *

Kommande gig med Ravaged

Roon Don L. Lee. Använder Blogger.
onsdag 9 mars 2011
Så är det då dags för ett inlägg som baseras på texten "Dumma Flickor" av Magnus Uggla. Den baseras rent generellt sett på när kvinnor gör fel val av män. Jag vill här poängtera att även vissa män är dåliga på att välja vettiga kvinnor, så detta inlägget är inte könsrelaterat utan bara ett faktum där man som människa kanske skall tänka till ibland när man väljer partner. (Dock råkar just Mr. Uggla skriva om flickor i detta fall).

Ett faktiskt vardagligt förekommande problem enligt statistik är att en del kvinnor som tidigare varit "underlägsna" i tidigare relationer med män, bestående av hot, våld, ner-värdering och underlägsenhet även väljer sådana relationer i framtiden. Frågan är varför detta sker? Jag har ingen aning. Är det så att dessa kvinnor känner en "omedveten trygghet" i dessa relationer? Inte för att dem njuter av den alla gånger utan för att dem har svårt att ta sig ur den rollen de fått i tidigare förhållanden. Ibland är relationen hur bra som helst och kvinnorna stannar kvar och ger nya chanser gång på gång, trots de "bristerna" som finns i relationen. (Dock sker inte all kvinnomisshandel av personer i en nära relation utan även utförd av bekanta och det finns undantag i det jag skrivit hittills, det är jag medveten om). Mer info och statistik om kvinnomisshandel finns exempelvis att läsa på BRÅ:s hemsida (Bråttsförebyggande Rådet).

Det intressanta med Magnus Ugglas text är enligt min mening innebörden av hur snälla, till synes "perfekta" män (i den här texten) som fortfarande är singlar, hur de än försöker vara kvinnorna lags. I relation med dessa män som då gärna vill ha en tjej ställer Magnus de kvinnor som då skall ha en kille som är "cool", som gör mycket väsen av sig, som syns och hörs, men kanske är mindre intelligent. Mannen i texten målas upp som den perfekta pappan (med intelligenta tankar om hur man sätter barn till världen och får dem att fungera, till skillnad från många andra). Dock märks den en coola snubben mer och de dumma flickorna väljer då istället sådana som honom, istället för det som är vettigast då man väger för- och nackdelar mot varandra ur en framtidssynpunkt. Jag vill även här poängtera att detta även kan gälla män lika gärna som kvinnor.

En annan sak, med tanke på det där med att bli pappa och mamma; Är det så att en del kvinnor på ett medvetet eller omedvetet plan hellre blir mamma än ett lyckligt par? Det kan kännas som att som att tjejer kan se hela graviditeten och förlossningen som ett steg i att bli kvinna. Jag tänker speciellt på dem som skaffar barn som inte kan ta hand om dem, de som pratar/satsar mer om att skaffa barn än att söka jobb och dem som vill behålla barnet utan att känna pappan bättre än en veckas vänskap. Dem utan någon som är eller vill ställa upp med att vara pappa, de som är arbetslösa och inte har någon utbildning, eller de som tillåts bli mammor redan som 14-16-åringar. All respekt åt dessa personers samt föräldras individuella val och åsikter, men jag förstår inte hur detta går till. Hur ser dem på kvinnligheten, barnuppfostran och relationer?

Nåväl, här kommer i alla fall texten Dumma Flickor av Magnus Uggla:



Weeeeeeh, ooh, ooh, ooh, ooh, ooh, ooh. Weeeeeeh, ooh, ooh, ooh, ooh, ooh, ooh. Jag vet en man som strider, för att alltid va till lags, han är just, han ställer upp, han passar tider, kräver aldrig nåt tillbaks. Han är nog den perfekta drömmen, en fru kan önska sej, heller saknas ej berömmen, men däremot en tjej.
Dumma flickor, dom söker en elak rebell, inte någon som är snäll, en som bråkar och dricker, går ut varje kväll, och gör livet till ett hell. Så att han inte är nån rambo, och därför saknar sambo, än idag, ja, då är det nog så att en kille kan va, alldeles åt skogen för bra.
Weeeeeeh, ooh, ooh, ooh, ooh, ooh, ooh. Weeeeeeh, ooh, ooh, ooh, ooh, ooh, ooh. Fast han drömmer om en fruga, och en brokig skara smått, en egenhändigt snickrad liten stuga, blir det aldrig nånsin nåt. För det som ryktet säger, han är söt men alltid den, som när han träffar nya tjejen, blir en trogen vän.
Dumma flickor, dom söker en elak rebell, inte någon som är snäll, en som bråkar och dricker, går ut varje kväll, och gör livet till ett hell. Så att han inte är nån rambo, och därför saknar sambo, än idag, ja, då är det nog så att en kille kan va, alldeles åt skogen för bra.
Ett liv som äkta man och pappa, det klarar han med glans, aldrig att han skulle shappa, om han fick en chans.
Dumma flickor, dom söker en elak rebell, inte någon som är snäll, en som bråkar och dricker, går ut varje kväll, och gör livet till ett hell. Så att han inte är nån rambo, och därför saknar sambo, än idag, ja, då är det nog så att en kille kan va, alldeles åt skogen, alldeles åt skogen, alldeles åt skogen för bra. Weeeeeeh, ooh, ooh, ooh, ooh, ooh, ooh. Weeeeeeh, ooh, ooh, ooh, ooh, ooh, ooh.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Mina andra boggar

Etiketter