Prenumerera!

Ravaged på Spotify

Ravaged på Spotify
Klicka på bilden för att lyssna på mitt band

Klicka på bilden för att komma till våran officiella hemsida!

Populära inlägg

GILLA PÅ FACEBOOK GENOM ATT KLICKA HÄR! Instagram Echoes Of My Thoughts Följ min blogg med Bloglovin

Kontakta mig

Namn

E-post *

Meddelande *

Kommande gig med Ravaged

Roon Don L. Lee. Använder Blogger.
söndag 15 november 2009

Vårdförbundet är bäst! Älskar dem mest av allt i hela världen! Tillsammans med de svagt begåvade människor som lyckas förstöra hela NU-sjukvården! Tack för att ni finns! NOT!

Läser du till undersköterska på gymnasiet, 3 år, så tjänar du mindre än vad du gör om du istället läser till snickare, genom att läsa bygg i 3 år på gymnasiet, eftersom du då får en lön på 22.000:-. Redan där förstår de flesta att det lönar sig mer att bära plankor än människor enligt ett rent ekonomiskt perspektiv. Rent omvårdnadsmässigt får man ändå ut mer av att prata med människor än plankor, enligt min mening, men som sagt, lönemässigt är det mer värt att bära plankorna. Redan där har vi ett problem. Ett stort problem.
Hur vettigt är det att få en ingångslön på typ 20.500:- efter 3 år på högskola och ett ansvar som innefattar ansvar över alla undersköterskors omvårdnad, läkarens ordinationer, människoliv samt mycket mer under de orimliga kraven där man inte ens hinner äta mat på arbetstid. Ska inte gå in på detta i ännu ett blogginlägg, för då kommer jag inte kunna fokusera på det jag tänkte från början, nämligen de omänskligt låga lönerna.

I Danmark får ett vårdbiträde 26.00:-/månad och i Sverige får en person med motsvarande kompetens ca 17.000:-. Bra Sverige!
I Norge får en sjuksköterska upp emot 40.000:-/månad, alltså dubbelt så mkt som i Sverige. Bra där!
I Danmark får en specialistsjuksköterska 33.000:-/månad.
Frågan är hur många av dem i min klass som väljer att arbeta i Sverige?!
Alla människor vill som sagt var ha en snabb, effektiv, trygg, säker och professionell omvårdnad, men ingen vill betala för den. Skatte-pengarna räcker ju inte ens till de som redan är anställda, vilket innebär nedskärningar på personal osv.

Till råga på allt hotar nu SKL med att säga upp vårat löneavtal där det sker en löneökning med 2% per år. Ärligt talat?! Vad är det ni gnäller om?! Höj denna redan på tok för låga, årliga löneökningen istället och behåll samtidigt alla nyutbildade sjuksköterskor i Sverige? Dessutom kanske det då finns mer folk som kan tänka sig att arbeta med sjukvård istället för att lyfta plankor?!
Behandla oss som människor och ge oss den belnöning vi förtjänar med den professionella kompetens vi har, all stress vi dagligen tvingas utstå och det enormt stora ansvar vi har över bland andra de anhöriga samt alla läkare, undersköterskor, sjukgymnaster, arbetsterapeuter och inte minst över alla patienternas överlevnad.
Som jag sagt tidigare vill alla som arbetar ha högre lön oavsett arbete, men personligen tycker jag att man ska tjäna bra mycket mer som sjuksköterska än som arbetare på McDonald's (så länge de sistnämnda inte vunnit priset årets kock varje år det senaste decenniet!).
Det ska skilja mer än 3.500:-/ månad på att vara sjuksköterska och att arbeta som undersköterska. Det är ju två helt olika yrken och dessutom ligger ändå sjusköterskorna alldeles för långt ifrån läkarens löner och ändå ska vi ha kompetens att kontrollera att deras ordinationer är rimliga, vilket kräver att en sjuksköterska har lika hög kunskap som läkaren själv om läkemedel. Verkligen rimligt, Sveriges politiker!

Snälla tänk efter! Det är 2009 nu och det var länge sedan Nightingale levde.

Läs den bifogade länken för mer information: http://www.vardforbundet.se/templates/VFArticlePage4.aspx?id=27198&NewsLetterPageID=27208 Posted by Picasa

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Mina andra boggar

Etiketter